Es tallarà l'Eix Transversal amb tractors i altres vies aquest dimarts durant l'aturada de país

Per una altra part, unes mil persones es troben en assemblea aquest dilluns al vespre a la plaça Sant Domènec per preparar la manifestació convocada pel Comitè en Defensa del Referèndum | Institucions, entitats, cultura i esport, a banda d'empresa, se sumen a l'aturada

Una de les cinc assemblees de vaga, a la plaça Fius i Palà
Una de les cinc assemblees de vaga, a la plaça Fius i Palà | CDR
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:53h
Aquest dimarts, amb motiu de l'aturada general, a Aguilar de Segarra, Fonollosa i Rajadell treballen per convocar a tallar l'Eix Transversal (C-25), a l'altura de la sortida 123, Rajadell - Fonollosa. La via es tallarà de manera que només es pugui fer el canvi de direcció cap a calaf o cap a manresa. de manera que els vahicles tornin per on han vingut. Els convocants fan una crida a aconseguir maquinària agrícola i molta gent. A les 5.30 del matí es quedarà al lloc perquè a les 7h del matí pugui estar tot tallat. Els convocants insisteixen que és important portar armilla reflectant.

Mobilitzacions

El Comitè en Defensa del Referèndum ha convocat per a les 12 del migdia una gran manifestació que partirà des de la plaça Sant Domènec. Abans, però, cinc columnes sortiran des de diferents punts de la ciutat per trobar-se en aquesta plaça. Aquest dilluns un miler de persones han fet pancartes i assemblees per acabar-ne de polir els detalls. És tanta la gent que hi ha a les assemblees que a banda de la plaça Sant Domènec, s'ha omplert la plaça Fius i Palà i part de la Muralla.

Les assemblees han decidit sortir a tallar carreteres. Han quedat a la Carpa del Riu, a la benzinera de Petrocat a la C-55, i al Mercadona del Congost a les 6.30h, un altre grup a la plaça de la Reforma a les 7 del matií, i els dos últims a la gespeta de les Bases de Manresa i al Carrefour a les 9.30h. A banda de tallar carreteres també faran piquets informatius.

Per la seva part, CCOO i UGT han convocat una concentració a la plaça Major a les 6 de la tarda.

Ajuntament de Manresa i equipaments municipals

Com avançava NacióManresa, aquest dimarts l'Ajuntament de Manresa i totes les instal·lacions i equipaments municipals romandran tancats. L'equip de govern de l'Ajuntament ha decidit secundar l'aturada general convocada a Catalunya per la Taula per la Democràcia, arran dels fets violents ocorreguts en el marc del referèndum d'autodeterminació convocat per la Generalitat.

Tenint en compte el caràcter d'administració pública de l'Ajuntament, que presta serveis d'interès general, s'han determinat serveis essencials i mínims que quedaran coberts, i que s'han acordat amb els representants sindicals del personal. En concret, hi haurà serveis mínims a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i Registre General; atenció telefònica 010; Oficina d'Atenció Econòmica; Oficina d'Atenció Tributària; Servei d'enterraments al Cementiri Municipal; Servei de Manteniment i Serveis Socials. També funcionaran els serveis d'atenció domiciliària, de transport adaptat i de menjar a domicili. Igualment, el bus urbà funcionarà en servei de dissabte, que equival aproximadament al 50% del servei dels dies feiners. La Policia Local farà el servei habitual.

Totes les instal·lacions esportives, culturals i educatives romandran tancades, així com l'Oficina de Turisme, el Museu Comarcal i el mercat de Puigmercadal. També estaran tancades les instal·lacions de FORUM i els pàrquings Centre Històric, Quatre Cantons i Puigmercadal. No hi haurà servei de recollida de residus, de manera que es recomana no treure les escombraries durant el dia de demà.  

El govern municipal fa una crida a empreses i comerços de Manresa per tal que se sumin a l'aturada, com a mostra de rebuig als fets d'ahir a Catalunya. Aquest seguiment el faran l'àmpla majoria d'ajuntaments de la comarca.

Comerç, universitats, cultura, esports

Així mateix, l'administració pública no es quedarà sola. Entitats esportives com el Bàsquet Manresa o el Cd'E Manresa, culturals com MEES, gestora del Kursaal, les dues universitats que tenen presència a la ciutat, entre molts d'altres, aturaran la seva activitat i fan una crida al seguiment de l'aturada.

La principal agrupació comercial de Manresa, Manresa +Comerç (UBIC) també ha demanat als seus socis que no obrin.