Castellbell celebrarà el 125è aniversari del primer trajecte en Cremallera

Diumenge s’ha programat una caminada popular que ressegueix l’antic traçat del Cremallera des del municipi, passant per Monistrol i arribant a Montserrat

El Cremallera de Montserrat compleix 125 anys
El Cremallera de Montserrat compleix 125 anys | Adrià Costa
Redacció
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:00h
Castellbell i el Vilar ha organitzat una jornada per commemorar el 125è aniversari del primer trajecte del cremallera fins a Montserrat. El municipi proposa una caminada el proper diumenge 8 d'octubre que resseguirà en la mesura del possible l'antiga via del cremallera, des de Castellbell i el Vilar, passant per Monistrol de Montserrat i arribant fins al Monestir. El primer trajecte fins a Montserrat es va fer el 6 d'octubre de 1892, en un esdeveniment molt esperat a la comarca.

Inscripcions

La sortida es farà a l'Estació del Nord diumenge de la setmana vinent a les 7.45 del matí on es podrà aparcar. S'oferiran dues caminades. La primera fins a Monistrol i la segona, més llarga, fins a Montserrat. Les caminades tenen un preu d'un i dos euros, respectivament, perquè hi haurà avituallament amb fruita i beguda i el bitllet de tornada pel cremallera i els ferrocarrils perquè tots els participants puguin tornar fins al Burés.

Més actes

Els actes de commemoració del 125è aniversari de l'estrena del cremallera fins a Montserrat començaran aquest dissabte 30 de setembre en el marc de la festa dels Resistents. Una exposició fotogràfica i audiovisual sobre el cremallera es podrà veure al Vilar durant tota la jornada. La mostra es traslladarà al local de la Capella de Música Burés els dies 6,7,13 i 14 d'octubre. En paral·lel, divendres de la setmana vinent es presentarà el darrer número de la revista La Foradada, dedicada a aquesta efemèride. Serà a les 7 de la tarda al local de la Capella de Música Burés.