L'Institut Quercus de Sant Joan intenta tornar a la normalitat després de l'atac policial

Alguns dels alumnes van viure el moment en primera persona, i la directora del centre assegura que això els ha xocat emocionalment

Alumnes concentrats a la porta de l'Institut Quercus de Sant Joan, totalment destrossada per l'acció policial
Alumnes concentrats a la porta de l'Institut Quercus de Sant Joan, totalment destrossada per l'acció policial | Estefania Escolà
Estefania Escolà
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:27h
Una setantenta d'agents de la Guàrdia Civil va irrompre aquest diumenge a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, mentre se celebrava el referèndum d'autodeterminació. Van carregar contra la gent que hi havia concentrada i, per accedir al centre, van trencar el vidre d'una de les portes principals. Aquest matí, les conseqüències de l'acció policial encara eren visibles al centre, però el pitjor, segons ha explicat a l'ACN la directora de l'institut, Anna Vila, és el xoc emocional que els fets han provocat a part dels alumnes. "Tenim estudiants de Batxillerat que van viure els fets en primera persona i estan tocats emocionalment", ha lamentat. El centre, que encara no ha calculat l'abast econòmic dels desperfectes, denunciarà els fets davant dels Mossos d'Esquadra.

A les vuit del matí han arribat els primers alumnes a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, alguns només han entrat al centre per avisar que avui no farien classe i que es volien adherir a l'aturada que s'ha fet al migdia a les ciutats i centres de treball. La directora del centre, Anna Vila, ha explicat a l'ACN que encara no han tingut temps material per avaluar si secundaran l'aturada general d'aquest dimarts, però sí que s'havien adherit JA a l'aturada d'aquest migdia. 

Per Vila, més enllà dels danys materials que va causar l'actuació policial de la Guàrdia Civil a l'Institut Quercus, el pitjor, segons ha dit, és el xoc emocional que ha suposat per a part dels alumnes, que van viure els fets en primera persona o que els van veure a través dels vídeos difosos per les xarxes socials. En aquest sentit, ha dit que miraran d'explicar els fets als alumnes "des del màxim respecte". 

Denunciaran els fets

De moment, el centre encara no han avaluat el cost econòmic dels danys provocats per l'actuació policial, però la directora ha avançat que aquest dimarts, "més tranquils", denunciaran els fets davant dels Mossos d'Esquadra.