Joan Badia: «La Policia Nacional ha impedit anar al SEM els ferits per la batussa de Callús»

01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:38h
Joan Badia lamenta els fets ocorreguts a Callús durant aquest 1 d'octubre
Joan Badia lamenta els fets ocorreguts a Callús durant aquest 1 d'octubre | Adrià Costa
Callús ha estat, juntament amb Sant Joan de Vilatorrada, Castellgalí i Fonollosa, un dels pobles del Bages que ha patit la violència dels cossos policials espanyols durant el referèndum de l'1 d'octubre. Els fets han tingut lloc al migdia, quan la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han irromput agressivament a l'escola Joventut del municipi, on s'estava duent a terme la votació. En aquell moment moltes persones estaven assegudes a terra, al·ludint a la resistència pacífica, i ha estat llavors quan "han començat a repartir garrotades a tort i a dret i a estibar les persones", ha explicat Joan Badia, alcalde del municipi, a qui els policies espanyols han tirat a terra.

"Quan la Guàrdia Civil ja havia marxat, la gent que havia quedat ferida ha intentat anar cap al SEM, que tenia col·locada una petita unitat molt a prop del col·legi, però la Policia Nacional no els hi ha deixat acostar", ha exposat el batlle, tot lamentant que "ens hem trobat privats, fins i tot, de rebre un reconeixement mèdic".

Un cop la Policia Nacional ha marxat, tots els ferits que no han pogut anar a la unitat del SEM s'han dirigit fins a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa per comprovar que no tenien cap lesió greu. Després d'això, explica Badia, "han anat a Mossos d'Esquadra a presentar una denúncia".