Eloi Hernàndez: «El que hem viscut a Fonollosa ha causat un gran dany psicològic i moral a tothom»

El batlle del municipi lamenta la violència gratuïta dels antiavalots de la Guàrdia Civil

01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:40h
Uns quants dels antiavalots de la Guàrdia Civil que han irromput violentament a Fonollosa
Uns quants dels antiavalots de la Guàrdia Civil que han irromput violentament a Fonollosa | Cedida
Tots els col·legis electorals del Bages, així com també les persones que volien exercir el seu dret a vot, han estat, durant tota la jornada d'aquest 1 d'octubre, pendents d'una possible incursió de la guàrdia civil. Si bé Manresa semblava que podia ser el punt de més risc de la comarca, al final han estat alguns dels pobles del voltant els que han viscut situacions de violència i de molta por. 

Després que els cossos policials espanyols intentessin entrar agressivament a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada sense aconseguir res, una seixantena d'antiavalots de la Guàrdia Civil han irromput al petit poble de Fonollosa, de poc més de mil habitants. Ho han fet una mica abans de les dues del migdia, moment en el qual s'acabava la missa de diumenge i molta gent gran sortia d'allà. "De sobte, han començat a repartir de manera indiscriminada, donant empentes i cops amb els escuts" ha explicat visiblement afectat l'alcalde del municipi, Eloi Hernández, que ha afegit que "des del meu punt de vista l'únic objectiu que tenien era anar a fer mal".

Durant la baralla, una dona de 70 anys ha caigut a terra i ha hagut d'anar a l'hospital perquè s'havia trencat el canell. Així mateix, dos joves més també han hagut de trucar els serveis mèdics per contusions. "Ha estat una situació horrorosa", lamenta Hernàndez. Els antiavalots han entrat a l'ajuntament del municipi i han "esbotzat" la porta de la sala de plens, que era on s'estava duent a terme la votació. Però no hi han trobat res, "perquè una colla de voluntaris, avisats que la Guàrdia Civil venia cap aquí, s'han endut l'urna i l'han amagat en un camp d'allà a la vora", ha dit Hernàndez. "Com que no han trobat ni l'urna ni les paperetes han començat a trinxar totes les portes de l'edifici consistorial, han entrat a alcaldia, secretaria, i han pujat fins l'últim pis, que és on hi tenim l'arxiu".

Però per sorpresa dels vilatans, l'urna ha acabat sent requisada pel cos policial. I és que una noia "que fins i tot havia votat", ha dit a la Guàrdia Civil on estava amagada. "Creiem que anava de paisà", conclou el batlle, que expressa que "aquesta situació que hem viscut ha provocat un gran dany psicològic i moral a tothom".

Tenint per segur que "el que ha passat avui a Fonollosa no ho oblidarem mai", Hernàndez ha explicat que des del Col·legi d'Advocats de Manresa els gestionaran una denúncia per danys materials. "Demà, amb més calma, valorarem amb els nostres tècnics si podem presentar algun altre tipus de demanda a nivell de poble", ha sentenciat.