Es fa de dia a Catalunya

Milers de persones ocupen els col·legis electorals al Bages i el Moianès mentre es constitueixen les meses electorals

Una munió de gent s'agrupa a l'entorn de l'institut Lluís de Peguera
Una munió de gent s'agrupa a l'entorn de l'institut Lluís de Peguera | MSR
01 d'octubre del 2017
Actualitzat el 02 d'octubre a les 14:18h
Tossudament alçats i mobilitzats, els catalans i catalanes, bagenques i bagencs, s'han posat el despertador o no han pogut dormir per ser d'hora, ben d'hora, davant els col·legis electorals, no només per exercir la democràcia, sinó per imposar-la davant l'embat insolent de l'Estat espanyol.
 

Una trentena de persones protegeix el col·legi a Mura Foto: Joan Griera


Dones i homes, amb l'única arma de la seva voluntat insubornable, fan guàrdia als col·legis electorals del Bages i el Moianès, i de tot el país, mentre els Mossos d'Esquadra decideixen en el briefing matinal com hauran d'evitar d'intervenir i els vehicles esperen estacionats a mig carrer. La població els ho ha posat fàcil. I també a la Guèrdia Civil que de matí arribava per la C-55 en una caravana de quinze vehicles.
 

Vehicles de Mossos estacionats a l'Av. dels Països Catalans esperant instruccions. Foto: Aleix Dalmau


La logística i la voluntat popular semblen imparables. Al Bages, centenars de persones a tots els col·legis electorals es miren a distància com es constitueixen les meses, com es col·loquen les urnes, com se situen les paperetes.
 

Tot de gent d'agrupa per votar a Sallent. Foto: Cedida


Mentrestant a la FUB hi passa un cotxe dels Bombers, i tothom aplaudeix. Com aplaudiran quan arribin els Mossos. I aplaudiran si arriba la Guàrdia Civil.
 

Gent esperant a la porta del Conservatori. Foto: Xupi


A Catalunya es fa de dia, aquest 1 d'octubre.