Dilluns, últim dia per inscriure's al taller de restauració de mobles

Dos Tallers d'Art i una Aula de Cultura de l'Ajuntament de Manresa començaran aquest mes d’octubre al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines

Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:18h
Dos Tallers d'Art i una Aula de Cultura de l'Ajuntament de Manresa començaran aquest mes d'octubre al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines. Són propostes formatives d'àmbits diversos i per a públic adult emmarcades en  l'àmbi t de la formació sociocultural. Les propostes organitzades per l'Ajuntament (Regidoria de Cultura) són:

Taller de restauració de mobles

El taller de restauració de mobles oferirà la possibilitat de renovar i restaurar petits mobles i peces de fusta. Cada participant podrà dur un màxim de dues peces petites per tal de netejar-les, polir-les, consolidar-les, preparar-ne l'acabat i envernissar-les.

El taller, a càrrec de Josep Caus, restaurador, es farà els dimecres 4, 11, 18 i 25 d'octubre, de17.30 a20.30 h al Centre Cívic Selves i Carner  i té un cost de 28€ més 25€ de material. Les inscripcions estan obertes fins aquest dilluns 2 d'octubre.

Taller col·lectiu creatiu: la descoberta de les arts escèniques

Es reedita el taller Col·lectiu creatiu: la descoberta de les arts escèniques al Casal de les Escodines i  amb algunes places reservades a usuaris de salut mental i persones amb mobilitat reduïda. Es realitzarà els dilluns del 9 d'octubre al 18 de desembre, de 18 a 19.30 h i  té  un cost de 39€ . Les inscripcions estan obertes fins el 6 d'octubre.

En aquesta edició del taller de dansa-teatre inclusiva, conduït per Maria Ribera, psicòloga i ballarina, s'exploraran els recursos de la dansa contemporània, el món del titella, la màscara i el teatre d'ombres per tal d'expressar a través del llenguatge corporal. S'obre la possibilitat de plantejar un producte escènic final creat col·lectivament.

La proposta, dirigida a persones motivades per l'expressió corporal i interessades en adquirir nous aprenentatges per a la inclusió social a través de les arts escèniques i  per a  la creació col·lectiva i compartida des de la diversitat, va ser molt ben valorada en la passada edició per part dels responsables dels usuaris derivats de salut mental i de persones amb mobilitat reduïda i com a acció favorable a la inclusió social d'aquests usuaris.

La pràctica grupal de dansa-teatre va crear unes dinàmiques relacionals molt positives entre els totes les persones del grup. Iniciatives conjuntes com aquesta formació de dansa-teatre inclusiva i sorgides entre l'acció municipal i diferents agents/serveis com Mutuam, el Centre de Dia de Salut Mental, el Centre de Disminuïts Físics del Bages i Mosaic, contribueixen a desestigmatitzar determinats perfils vulnerables a l'exclusió social (persones amb discapacitats, amb mobilitat reduïda) i a vincular-los  a propostes socioculturals obertes al conjunt de la ciutadania.

Al llarg de 14 sessions, de març a juny del 2017, hi van participar un total de 17 persones, 7 de les quals derivades de Mutuam, del Centre de Dia de Salut Mental d'Althaia i del Centre de Disminuïts Físics del Bages.

Reidentificacions en el territori

Aquesta proposta d'Aula deCulturaes planteja com a procés vivencial en el qual els participants esdevenen actors protagonistes i entren en diàleg amb elements patrimonials de l'entorn proper per tal de comprendre de manera integral la relació amb aquest entorn. S'utilitzaran elements d'anàlisi paisatgístic, tècniques psico-corporals i Land Art o altres expressions artístiques.

Condueixen la proposta Pau Collado, gestor de projectes socioambientals, recursos naturals i espais paisatgístics i Maria Ribera, psicòloga i ballarina.

Es farà el dissabte 21 d'octubre, de10.30 a14 h al Casal de les Escodines i té un cost de 8€. Les inscripcions estan obertes fins el 20 d'octubre.

Inscripcions

Per telèfon o personalment a:

- Oficina d'Atenció Ciutadana: Plaça Major, 1, baixos. Tel. 010. De dilluns a dijous, de 8.30 a 18 h i divendres, de 8.30 a 15 h.
- Casal de les Escodines: c/ Sant Bartomeu, 50. Tel 93 872 54 54. De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. Dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
- Centre Cívic Selves i Carner: c/ Bernat Oller, 14-16. Tel 93 872 74 77. De dilluns a divendres, de 16 a 21 h.
- Regidoria de Cultura: Passeig Pere III, 27, baixos. Tel. 93 875 34 10. Ext. 10. De dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h.