Prop de 300 persones participen a Moià a una reunió informativa sobre l'1-O

Marc Capdevila, de l'ANC, dirigint-se als assistents
Marc Capdevila, de l'ANC, dirigint-se als assistents | Xavier Rius
Xavier Rius
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:19h
Prop de 300 persones han assistit aquest dijous a la reunió informativa a la plaça de l'Església de Moià, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, sota el lema Defensem el referèndum, per explicar com està previst que es desenvolupi la votació de diumenge i com actuar en cas que algun cos policial es presenti per tancar els dos locals de votació.

Marc Capdevila, de l'ANC, ha informat que hi haurà paperetes i urnes i que cal que s'hi vagi aviat per constituir les meses i fer cua de votants. En el cas que hi hagués algun cos policial impedint l'obertura de la porta principal ja es buscaria la manera d'entrar per algun altre lloc. Ha demanat que hi hagi sempre un nombre de voluntaris, fins i tot per portar aigua i cadires a la gent gran, i gestionar la resposta pacífica i cívica en cas s'intentés tancar els locals quan ja estiguin funcionant. Capdevila ha recordat que els membres de les meses i els voluntaris que siguin dins i a les cues no han de portar samarretes ni pel Sí ni pel No. En el cas que fos finalment impossible votar dins dels locals designats, no es farà cap votació alternativa al carrer, sinó que caldrà que la gent es quedi fent cua de manera pacífica sense respondre a les provocacions de la policia o la guàrdia civil. En acabar l'acte han estat molts els veïns que s'han apuntat per fer de voluntaris en diferents torns.

Per al seva banda l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, després de valorar els fets dels últims dies, com les detencions i registres a la Conselleria d'Economia i a domicilis de càrrecs de la Generalitat, i constatar la impossibilitat del govern central d'aturar el referèndum, ha manifestat que "si hem arribat fins aquí, ara hem d'anar als col·legis i evitar les provocacions si ve algun cos policial a tancar-los". Ha deixat clar que la Policia Municipal de Moià estarà als servei dels ciutadans, i després de recordar que fer i votar en un referèndum ja no és cap delicte, ha dit que tot i que la Policia Nacional i Guàrdia Civil no tenen agents suficients per impedir que es voti a la majoria de llocs, "a alguns llocs sí que aniran a intentar tancar els col·legis, i si ens toca a Moià, hem de ser molts els que estem als col·legis, evitant caure en les seves provocacions i la violència".
Arxivat a