Absolen els quatre membres de la PAHC acusats de «pertinença a grup criminal»

El fiscal canvia l'acusació de delicte pel de faltes, que han estat despenalitzades en l'ultima revisió del Codi Penal

Imatge d'arxiu de la roda de premsa que van fer membres de la PAHC durant la primera vista
Imatge d'arxiu de la roda de premsa que van fer membres de la PAHC durant la primera vista | Pere Fontanals
Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:04h
Els quatre membres de la PAHC que s'enfrontaven a una pena de 9 mesos de presó per "pertinença a grup criminal" a causa de les pintades a oficines i caixers automàtics del BBVA han quedat absolts aquest dijous després que el Fiscal canviés la seva acusació de delicte per un de faltes, que en la darrera revisió del Codi Penal van quedar despenalitzades.

El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha absolt els quatre activistes després d'un procés judicial que ha viscut diverses vistes durant aquest 2017. La nit del 19 al 20 de març de 2014, diverses oficines bancàries del BBVA, a Manresa -Sobrerroca i Guimerà-, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles i Artés, i també de Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, van aparèxer pintades. Malgrat que en les càmeres de seguretat els autors dels fets portaven la cara tapada, es va detenir als quatre membres de la PAHC.

En una primera vista, celebrada el 29 de maig, els activistes no van acceptar la proposta d'acord de Fiscalia i l'acusació particular del BBVA, ja que entenien que no se'ls podia relacionar amb l'acció. El 12 de juny, el BBVA va retirar l'acusació, i aquest 28 de setembre, la Fiscalia l'ha canviada per la de faltes, que només pot ser sancionada per via administrativa.