Els regidors d'Entesa Bages criden a participar a les «mobilitzacions» de l'1-O

Els edils d'ICV i de l'entorn dels comuns signen la Declaració de Saragossa de diumenge passat que considera "imprescindible i necessari" un referèndum acordat

Regidores i regidors d'Entesa al Bages i el Berguedà
Regidores i regidors d'Entesa al Bages i el Berguedà | Entesa
Redacció
28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:34h
Els regidors i regidores de l'Entesa del Bages – Berguedà han signat aquest dijous la Declaració de Saragossa per la llibertat, la fraternitat i la convivència. Al mateix temps, fan una crida a participar de les "mobilitzacions" de l'1 d'octubre. 

Els ecosocialistes condemnen així el que ha estat "el major atac a l'autogovern i les institucions catalanes en democràcia" i asseguren que "la repressió, l'atac als drets i llibertats democràtiques perpetrat aquests darrers dies ens porten a una situació involució democràtica que cal que tingui resposta".

Denuncien a més "l'antidemocràtica situació" en la que es troben més de 700 alcaldes i alcaldesses, alguns d'ells que ni han signat el decret de suport a l'1-O, que han estat citats a declarar per part de Fiscalia. "Tot plegat porta la repressió també a les institucions més properes a la ciutadania i porten Catalunya i el conjunt de l'Estat a una situació d'excepció preocupant". 

Per això fan una crida a la mobilització el proper 1 d'octubre com a rebuig a les polítiques de repressió del govern del PP, "en defensa de les institucions catalanes i reafirmació del dret a decidir". 

La Declaració de Saragossa, fruït de l'Assemblea del passat diumenge assenyala que el conflicte polític requereix de "diàleg i i solucions democràtiques". I considera "imprescindible i necessari" un referèndum acordat, que interpel·li a tothom i amb reconeixement internacional com a única solució efectiva i vinculant al conflicte polític actual entre Catalunya i l'Estat. 

Els regidors i regidores de l'Entesa del Bages destaquen que "2 anys enrere hauria resultat inimaginable que més 400 càrrecs electes d'arreu de l'Estat de forces polítiques diverses i que representen més de 7 milions de persones promoguessin un manifest de suport a un referèndum a Catalunya" i creuen que "és imprescindible seguir acumulant forces i suports.   

Entre altres han signat el manifest regidors i regidores ecosocialistes de Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles, Balsareny i Berga.