Joaquim Falcó participarà en una peculiar exposició a l'hospital Laakso de Hèlsinki

Una de les obres pictòriques de Falcó viatjarà fins a l'hospital Laakso de Hèlsinki
Una de les obres pictòriques de Falcó viatjarà fins a l'hospital Laakso de Hèlsinki | Arxiu particular
Redacció
28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:42h
L'artista manresà Joaquim Falcó exposarà una de les seves obres, concretament la seva interpretació del quadre del Greco El cavaller de la mà al pit, a l'hospital Laakso de Hèlsinki (Finlàndia). Comissariada per l'entitat aragonesa Goyart, la mostra, que porta per títol Aikamatka ("viatge en el temps", en finès), compta amb les pintures de 12 artistes més, cinc dels quals provinents de l'Estat espanyol i set de Finlàndia.

L'exposició, que es podrà veure des del dia 2 d'octubre i fins el 21 del mateix mes, té la peculiaritat que no se situarà en cap sala especialitzada ni en cap museu, sinó que es col·locarà en el vestíbul de l'hospital i estarà dedicada als seus pacients. De fet, el Laakso és un centre pioner en processos curatius complementats amb programes terapèutics a partir de la contemplació i estudi d'obres d'art. Aquest fet, diuen, accelera el procés de curació i recuperació de moltes malalties.

Propera parada: Mèxic

Falcó ha avançat que aquest mes de desembre, quatre de les seves obres de mitjà format es traslladaran a Mèxic, juntament amb les de cinc artistes més, en el marc de la primera edició de l'anomenat "Encuentro Iberoamericano de Arte".