Una trentena de joves fan pinya davant l'edifici La Dalla per reivindicar l'ocupació

L'objectiu de la concentració és mostrar el seu rebuig cap a les polítiques d'habitatge del BBVA

28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:03h
Membres d'Arran i de la PAHC concentrats davant La Dalla
Membres d'Arran i de la PAHC concentrats davant La Dalla | AFT
Una trentena de persones –joves, sobretot– pertanyents a col·lectius de l'esquerra independentista i a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC), s'han concentrat, aquest dijous al matí, davant l'edifici de La Dalla, ocupat, el mes de juny del 2016, per Arran. L'objectiu de l'acció és evitar el desallotjament del pis 1r 1a, que estava previst que es dugués a terme a partir d'avui. Així mateix, amb aquesta mobilització el col·lectiu vol fer palès el seu rebuig cap a les polítiques d'habitatge del BBVA, propietari de l'immoble ocupat.

Situada al carrer Major, 1-3 de Manresa, La Dalla es va ocupar en el marc de la campanya Sostre i treball, que tenia per objectiu, tal com expliquen els d'Arran, "lluitar contra la propietat privada per reivindicar l'accés a l'habitatge, tot fent front al capitalisme, al patriarcat i als explotadors per exigir un treball i una vida dignes". En l'immoble, que té 9 pisos, hi viuen, actualment, 14 persones d'entre 20 i 24 anys.  "El que preteníem ocupant aquest edifici era donar sortida a la necessitat que tenim les joves de poder marxar de casa", explica una de les inquilines, Emma Rojas, que exposa que "cadascú tenia els seus motius per voler començar una vida autònoma i independent".

Creient fermament que "un edifici buit no serveix per a res", el jovent va decidir ocupar un immoble del BBVA. "En cap cas hem pensat que aconseguiríem  la cessió d'ús, perquè sabem de quin peu calça el banc, però volíem reivindicar l'ocupació per denunciar que no hi poden haver pisos sense ningú que hi visqui", comenta Rojas, tot lamentant que "el BBVA prefereix pagar les multes per tenir pisos buits que no pas cedir els immobles per a un lloguer social". En aquest sentit, la d'Arran exposa que "als joves ens és molt difícil trobar pisos amb un lloguer social, perquè el que sempre s'intenta és que ens quedem dins el nostre nucli familiar".

En aquests moments la concentració encara s'està duent a terme. De fet, a la vorera de davant del pis, i sota el lema La Dalla resisteix, s'ha muntat una taula i s'ha ofert esmorzar a tots els assistents. "Des que vam ocupar La Dalla que hem sigut conscients que algun dia ens farien fora. El BBVA guanyarà perquè té moltes més armes que nosaltres, però el que tenim clar és que no els hi posarem fàcil", resol Rojas, tot posant de manifest que "el nostre projecte de cooperació de moment segueix ben viu".