Dolors Bassa: «Ho tenim tot previst: a cada repressió, una solució»

ERC Bages omple la plaça Sant Domènec de Manresa en el seu acte central de campanya per al referèndum

27 de setembre del 2017
Actualitzat el 28 de setembre a les 12:46h
Dolors Bassa al centre, amb Marta Vilalta, Adriana Delgado, Mirella Cortés i Eloi Hernàndez
Dolors Bassa al centre, amb Marta Vilalta, Adriana Delgado, Mirella Cortés i Eloi Hernàndez | Pere Fontanals
La plaça Sant Domènec s'ha omplert aquest dimecres a la tarda en l'acte central d'ERC Bages de la campanya per al referèndum de l'1 d'octubre. I això que a última hora no hi ha pogut ser present la Marta Rovira, per causes d'agenda. Però Marta Vilalta, Adriana Delgado, Mirella Cortés i la consellera de Treball Dolors Bassa han fet xalar igualment el públic que omplia les cadires i que s'estava a les vores a peu dret.

En un discurs reposat, la consellera ha demanat als assistents "calma i serenitat" davant l'"embat" del govern espanyol. En un escenari on es donava a triar entre "República" i "Rajoy", Bassa ha tranquil·litzat els assistents: "diumenge votarem" perquè "ho tenim tot previst". El govern de Catalunya ja ho ha demostrat, ha continuat, "a cada repressió, una solució", ja que "boicotejar el dret a vot és impossible". I ha seguit assegurant que a l'Estat "no els està sortint res bé". Volen fer por als proveïdors "i cada vegada en tenim més", van detenir funcionaris "i la resta va sortir al carrer", han amenaçat al govern "i tots els consellers estem fent actes". "Som una societat plena que vivim al segle XXI", ha conclòs entre crims d'independència.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha emfatitzat en que "hem passat de la revolució dels somriures a la revolució de la dignitat", i ha volgut destacar la "força dels joves, que s'organitzen, que surten al carrer i que es comprometen". La diputada santvicentina Adriana Delgado ha demanat als assistents que no "es donin arguments a l'Estat" davant la seva actitud. "Ens volen agenollats, però ens trobaran tossudament alçats.
 

Aspecte de la plaça Sant Domènec durant la presentació a càrrec d'Eloi Hernàndez Foto: Pere Fontanals


Finalment, la senadora sallentina Mirella Cortés, ha instat la gent a "comptar fins a mil davant les provocacions". En una intervenció entusiasta, Cortés ha assegurat que "cada vegada som més gent que no ens poden aturar". Des de la seva òptica de treballa a Madrid, la senadora afirmava que cada vegada més a "Espanya ens escolten" i veuen el cas català com una manera de derrotar el règim del 78. "I a Europa també: declaracions institucionals i a Junker que se li escapen algunes paraules a favor del referèndum", ha recordat. Per finalitzar, assenyalant la paraula "Rajoy" de l'escenari, Cortés ha clamat que "l'1-O és la millor moció de censura que podem fer contra ell".

L'acte ha estat presentat per l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez.