Súria prorroga la prova pilot per agilitzar la mobilitat a l'entorn de les escoles

Zona d'estacionament limitada a l'entorn de l'Escola Bressol Municipal Petit Estel
Zona d'estacionament limitada a l'entorn de l'Escola Bressol Municipal Petit Estel | AjSú
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:11h
L'Ajuntament de Súria prorrogarà durant dues setmanes la prova pilot de les àrees Petó i Adéu per agilitzar els desplaçaments en vehicle cap als centres escolars, després del bon resultat d'aquesta experiència durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es va cloure dissabte 23 de setembre.

Les àrees Petó i Adéu són espais d'estacionament limitat a un màxim de dos minuts a l'entorn de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, i institut Mig-Món. En el cas dels accessos als centres d'educació infantil, s'hi han establert àrees d'estacionament preferent durant cinc minuts.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és racionalitzar el trànsit de vehicles en l'horari matinal d'entrada a les aules i afavorir els desplaçaments a peu cap als centres escolars.

L'horari de les àrees Petó i Adéu és el següent:

- De 7.45 a 8.15 h. Institut Mig-Món. Lloc: rotonda del Mirador.
- De 8.45 a 9.15 h. Escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat, Fedac-Súria i Escola Bressol Municipal Petit Estel. Llocs: carretera de la Mina, carrer de la Font del Ferro i carrer Ernest Solvay.

La delimitació d'aquestes àrees ha anat a càrrec de la Policia Local i altres treballadors de l'Ajuntament, així com voluntaris.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va desenvolupar a Súria entre els dies 18 i 23 de setembre. La cloenda va consistir en un circuit infantil per a bicicletes a la plaça de Sant Joan i una pedalada pel centre urbà i diferents barris de la vila.

Com en anys anteriors, una de les activitats de la Setmana ha estat una jornada gratuïta de la Guagua, nom popular del bus urbà de Súria, per tal de promoure aquest mitjà de transport.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Súria ha estat organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col·laboració dels centres d’ensenyament de la vila i de persones voluntàries.
Arxivat a