La residència Sant Andreu encara la recta final de les obres d'ampliació

El nou equipament s'estrenarà abans d'acabar l'any i sumarà 38 places de residència i 30 places de centre de dia

Junyent, Santolària i Rosich han visitat les obres de la residència Sant Andreu
Junyent, Santolària i Rosich han visitat les obres de la residència Sant Andreu | AjM
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:39h

Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Àngels Santolària, regidora d'Acció Social; Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, han visitat aquest dimarts al migdia les obres d'ampliació de la residència Sant Andreu, al nucli antic de Manresa, que acollirà 38 noves places de residència i 30 de centre de dia -per traslladar l'actual situat al carrer Circumval·lació-.

Els treballs, que ja són a la recta final, està previst que s'acabin d'aquí a tres setmanes i el nou equipament es posarà en funcionament abans d'acabar l'any. La nova construcció, que connecta amb l'actual residència Sant Andreu, consta de sis plantes i ha suposat una inversió d'uns 5 milions d'euros.

La planta baixa de l'edifici acollirà el nou centre de dia i altres serveis oberts també a la ciutadania, com una perruqueria. A la primera, segona i tercera planta s'hi ubiquen les habitacions per als usuaris, algunes dobles i d'altres individuals, i diferents serveis. Les plantes subterrànies acolliran vestidors, magatzems, espai per a guardar roba i un garatge, entre d'altres espais. És precisament en aquestes plantes on les obres han posat al descobert alguns elements patrimonials i històrics, com arcs medievals. Mentre que alguns quedaran integrats dins les instal·lacions del nou equipament, una cisterna del segle XVIII es podrà veure des del carrer per mitjà d'un joc de vidres i miralls.

L'alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) i les regidores han estat acompanyats pel director general de la Fundació, Manel Valls, altres responsables de la FSSM i l'arquitecte i directors d'obra.

Durant la visita s'ha posat de manifest l'aposta de la Fundació Sociosanitària per donar una atenció centrada en la persona, adaptant-se a les preferències, història i circumstàncies de cada un dels usuaris. És per això que s'han creat diversos espais per poder fer activitats de forma molt més individualitzada, una petita cuina perquè els usuaris de la residència amb més bon estat de salut puguin preparar el seu propi esmorzar, o algunes sales que les famílies dels residents podran utilitzar per fer celebracions o trobades.