UManresa-FUB rep els 90 alumnes de la primera promoció de Medicina de la UVic-UCC

Els alumnes han estat rebuts en un acte institucional que ha comptat amb la presència i els parlaments de Ramon Pujol, Josep Arimany, Jordi Montaña, i de Valentí Junyent

Acte institucional de recepció dels primers alumnes de medicina de la UVic-UCC
Acte institucional de recepció dels primers alumnes de medicina de la UVic-UCC | UManresa
Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:19h
El campus Manresa de la UVic-UCC ha acollit aquest dilluns un acte de benvinguda als 90 alumnes que formaran part de la primera promoció del grau en Medicina de la Facultat de Medicina, que inicia la seva activitat aquest curs 2017-2018.

Els alumnes han estat rebuts a la Sala d'Actes de la Fundació Universitària del Bages en un acte institucional que ha comptat amb la presència i els parlaments del degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol, del president de la Fundació d'Estudis Superiors de Salut (FESS), Josep Arimany, del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Després de l'acte, i distribuïts en grups, els futurs metges han visitat les instal·lacions de la Clínica Universitària i del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) on es durà a terme la formació teoricopràctica dels nous estudiants.

En la seva intervenció, el degà de la Facultat, Ramon Pujol, ha posat de relleu el nou i innovador model formatiu de la UVic-UCC amb la intenció de formar "metges integrals". Pujol ha destacat la metodologia de la simulació com a eina docent, així com l'oportunitat que tindran els alumnes de formar-se en centres sanitaris de referència del territori com la Fundació Althaia i la Fundació Sociosanitària de Manresa (FUSSAM). De la seva banda, Josep Arimany, president de la FESS, ha explicat que la posada en marxa de la Facultat és resultat del procés de federació i de creació de la UVic-UCC "que ens ha convertit en una universitat més potent", ha definit la nova Facultat com una "estructura d'estat" i com un "element clau per a la Catalunya Interior" i ha agraït a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i als directors generals de la FUBages, Valentí Martínez, i de la FUBalmes, Joan Turró, que "sempre hagin confiat i cregut en el projecte". El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, s'ha adreçat als nous alumnes per dir-los que l'èxit de la nova facultat "depèn de vosaltres" i els ha assegurat que formar-se en dos campus, el de Vic i el de Manresa, "és una riquesa". Finalment, Valentí Junyent, alcalde de Manresa, ha volgut destacar que "la preparació de l'equip humà i tècnic de la CU+ i del CISARC, són una garantia per a la formació dels nous alumnes", així com el fet de comptar amb Althaia i la FUSSAM.

La visita que han fet els nous alumnes al campus UManresa forma part de la setmana d'acollida que s'ha organitzat amb l'objectiu que coneguin l'entorn, les instal·lacions de Vic i Manresa i alguns dels centres assistencials on faran les pràctiques. Abans de visitar Manresa, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, els ha fet una recepció a l'Ajuntament. Ha estat a la capital d'Osona on aquests futurs metges han rebut la bata que utilitzaran durant la seva formació.

La nova Facultat de Medicina de la UVic-UCC va ser aprovada el passat mes de maig per la Conferència General de Política Universitària del Govern espanyol. La voluntat de l'equip impulsor de la Facultat és oferir una formació comunitària i integral de metges, que situï el pacient en el centre del procés. El pla d'estudis contempla l'ensenyament basat en la resolució de casos clínics i aposta per un funcionament caracteritzat per grups reduïts, docència personalitzada i internacionalització.