«Arrenqui, si vol, els cartells, però faci el favor de llençar-los a la paperera»

Pere Fontanals
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:40h
Persones que no estan d'acord amb el referèndum es dediquen a arrencar cartells
Persones que no estan d'acord amb el referèndum es dediquen a arrencar cartells | Pere Fontanals
Aquests darrers deu dies de campanya per al referèndum de l'1 d'octubre han donat peu a moltes vivències, agradables i desagradables, però, sobretot, ha motivat moltes anècdotes. Com la d'aquest diumenge a la plaça Sant Domènec durant la Marató per la Democràcia, on un home ja entrat en anys va anar seguint un grup d'encartelladors i els anava arrencant i llençant a terra la feina que feien.

Fins que un dels sobiranistes se'n va cansar i es va dirigir a l'home dient-li "si vostè està en desacord amb el referèndum i vol arrencar i estripar els cartells que enganxeu, faci-ho, que nosaltres hi tornarem a passar més tard, però faci el favor de no llençar els papers a terra, que hi ha moltes papereres a la plaça". L'home, disgustat que li assenyalessin el seu incivisme va marxar remugant i mastegant paraules gruixudes, però no va arrencar cap cartell més.

Un capítol similar va tenir lloc al carrer Manresa de Sant Joan de Vilatorrada, on un matrimoni e la tercera edat es dedicava a errancar també cartells dels fanals i llençar-los a terra. En aquest cas, quan els van dir que llencessin els papers a la paperera, la resposta va ser més expeditiva: un butifarra.