Món Sant Benet celebra els primers 10 anys amb una gran festa popular

L'equipament organitza una jornada única amb espectacles, visites, activitats i tallers per a tots els públics i amb entrada lliure. El centre, construït a l'entorn del monestir mil·lenari de Sant Benet de Bages, s'ha convertit en referència cultural i empresarial a Catalunya

Jornada lúdica celebrada a Món Sant Benet
Jornada lúdica celebrada a Món Sant Benet | MSB
Redacció
24 de setembre del 2017
Món Sant Benet celebra el proper dia 30 els primers 10 anys de l'equipament. La festa, gratuïta, comptarà amb un ampli ventall d'espectacles i activitats, visites i tallers per descobrir els diferents espais.

El programa es presenta farcit de propostes, adaptades a tots els gustos i edats. A partir de les 11 del matí, circ, clown i dansa conviuran amb actuacions musicals de gran qualitat. Pels més petits, el cartell preveu activitats lúdico-dinàmiques i més d'una quinzena de tallers alimentaris i de ciència. Pels grans, tallers d'alimentació saludable impartits per la Fundació Alícia, centre de referència en innovació i investigació gastronòmica, instal·lat a Món Sant Benet.

En paral·lel, el monestir obrirà portes, durant tota la jornada, de forma gratuïta. S'oferiran dues visites: el monestir mil·lenari i la residència d'estiu de la família del pintor modernista Ramon Casas. A més, hi haurà una àmplia oferta de restauració per poder gaudir sense parar de la festa durant tot el dia.
 

La festa popular comptarà amb activitats per als més petits. Foto: MSB


La tracta final a la jornada la posarà La Locomotora Negra. Considerat el millor conjunt de jazz de Catalunya, oferirà un concert a les set del vespre a l'escenari del Prat.

Els primers 10 anys

El monestir, amb més de mil anys d'història, va renéixer el 2007 amb la creació de Món Sant Benet, un projecte cultural, turístic i de lleure d'una gran singularitat.

Una dècada després, el centre, gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera, ha esdevingut un model d'èxit i d'innovació, referent a Catalunya.  

Els bons números l'avalen. Món Sant Benet ha acollit al voltant de dos milions de persones entre visitants al monestir i participants en els centenars de congressos, celebracions i reunions que s'han dut a terme. 300.000 escolars de tots els nivells i edats han convertit el complex en una referència en educació sobre alimentació i història. 
 

Món Sant Benet s'ha convertit en un centre de referència a Catalunya. Foto: MSB


Milers de persones han gaudit de les tres propostes gastronòmiques a l'entorn del monestir, una d'elles reconeguda amb l'única estrella Michelin del Bages. I la Fundació Alícia, centre de recerca en cuina pioner al Món, ha impulsat més d'un miler de projectes orientats a millorar l'alimentació de les persones.

Amb 10 anys d'experiència, Món Sant Benet afronta una nova etapa. El complex aspira a consolidar-se com a centre de referència cultural i empresarial a Catalunya, i a seguir creixent, apostant per noves accions i projectes.