Santpedor aconsegueix tres flors d'honor com a Vila Flora del Bages

Va ser el primer municipal en entrar al prestigiós grup de Viles Florides que dóna la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i l'Agència Catalana de Turisme (ACT)

Redacció
23 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:50h
Santpedor ha aconseguit en només cinc mesos fer de la flor un dels elements de dinamització del Barri Antic del poble. I això s'ha traduït també aquesta tarda amb el reconeixement de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i l'Agència Catalana de Turisme (ACT) que atorguen les distincions de Vila Florida. Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats amb el programa és l'encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits. A Santpedor li han donat tres flors.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic i la singularitat dels espais. El jurat té en compte un tercer paquet d'elements relacionats amb l'ús social i les sinèrgies amb l'activitat turística, com ara el desenvolupament d'una estratègia de promoció vinculada als espais verds, la promoció del distintiu Vila Florida, l'organització d'esdeveniments relacionats amb els jardins i les plantes, programes d'educació ambiental, accions de participació ciutadana, etc.

A santpedor el reconeixement li arriba perquè després d'entrar a formar part al mes d'abril en la primera Vila Florida del Bages va empènyer diverses iniciatives per promoure l'ornamentació floral sobretot dels carrers i places del casc antic. Ho va fer de primera mà amb flors a les places, a edificis municipals i a parcs i jardins del poble. També ha fomentat la participació del veïns amb activitats participatives com va ser al mes de junt un concurs d'ornamentació de balcons.

El plat fort però va ser la celebració el passat mes de maig, coincidint amb la setmana de la flor a Santpedor que se celebra anualment de la Fira Santpedor en flor amb un mercat, activitats de lleure, artístiques i fins i tot un menú degustació floral. La primer fira va superar les expectatives, fins al punt que l'Ajuntament a través de l'àrea de promoció econòmica ja està ultimant els detalls per impulsar la Fira Santpedor en Flor de Nadal. L'alcalde Xavier Codina, en rebre les tres flors d'honor, ha manifestat la seva satisfacció pel reconeixement i assegura que és el resultat de la implicació de tothom en les iniciatives que s'han empès. A més ha convidat tothom a sumar-se a guarnir els balcons de casa seva i a participar en la fira d'hivern que se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de desembre.
Arxivat a