Súria inicia treballs de neteja i millora de la llera del Cardener

Treballs de neteja i estassada a la llera del Cardener, realitzats per l'ACA
Treballs de neteja i estassada a la llera del Cardener, realitzats per l'ACA | AjSú
Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:51h
Els treballs de millora de la llera del riu Cardener a Súria començaran aquesta darrera setmana de setembre, després de les gestions realitzades en els darrers anys per l'Ajuntament de Súria per a l'ordenació del seu ús públic i la seva recuperació ambiental al seu pas pel municipi en trams urbans i no urbans.

Després d'aconseguir tots els tràmits administratius amb la Generalitat, finalment es procedirà a l'inici dels treballs en la part més urbana del riu, avançant en direcció sud des del pont de la resclosa de Salipota cap al Pla de les Hortes, Fusteret i el Pou IV. Aquestes actuacions de millora són finançades per l'Ajuntament de Súria i representen una inversió de 16.800 euros.

Els treballs a realitzar es centraran principalment en l'eliminació de canyissars de canya americana i l'estassada de bardisses i altres espècies no autòctones, així com d'arbres morts o caiguts.

També s'hi portaran a terme actuacions de poda i tala d'arbrat en els punts on sigui necessària una esclarida selectiva per millorar la qualitat del bosc de ribera. Al mateix temps, hi ha previst fer futures plantacions d'espècies autòctones de vegetació de ribera per evitar rebrots de canya i l'aparició d'altres espècies invasores.

Un total de vint unitats d'actuació han estat planificades a tot el municipi, amb una durada prevista de tots els treballs en dos anys.

La primera fase dels treballs tindrà una durada prevista de dos mesos. El seu desenvolupament podria comportar talls puntuals al carrer de l'Areny i al camí entre la plaça de Sant Joan i el Pavelló Municipal d'Esports.

El projecte de millora de la llera del riu Cardener forma part d'un Pla d'Actuacions per a la millora de la llera del riu Cardener entre els anys 2017-19, impulsat per la regidoria de Medi Ambient i Joventut de l'Ajuntament amb els objectius de millorar tots els espais fluvials del municipi, apropar de nou el riu a la ciutadania i crear un corredor fluvial d'alt valor ambiental. El Pla d'Actuacions també ha estat debatut pel Consell Municipal de Medi Ambient, organisme consultiu format per representants institucionals, polítics i socials.

Dins d'aquest mateix Pla de millora de la llera, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha realitzat en els darrers dies la neteja i estassada d’un tram del riu Cardener, aigües avall del pont de Reguant.

Aquest projecte es porta a terme de forma paral·lela i coordinada amb els treballs de millora a la riera del Tordell, que està realitzant l'empresa ICL, i altres iniciatives com la Via Blava del Cardener, impulsada per la Generalitat i la Diputació de Barcelona.
Arxivat a