L'alcalde de Moià denuncia que el TSJC l'ha privat «del dret a audiència prèvia»

Arran que la jutgessa ha suspès el decret d'alcaldia perquè la Policia Local de Moià restituís de forma "immediata" els cartells que havia retirat sobre el referèndum

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras | Adrià Costa
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:56h
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha denunciat a través del seu compte de Twitter que el TSJC l'ha privat "del dret a audiència prèvia", si és que és certa la informació que ha publicat NacióManresa sobre la suspensió per part del TSJC del decret d'alcaldia instant a la Policia Local a restituir de forma "immediata" els cartells que havia retirat sobre el referèndum. En el tuit, Guiteras assegura que no ha rebut "cap notificació de cap jutjat".

Aquest dijous al matí, una nota d'ACN sostenia que el TSJC suspenia el decret de l'alcalde de Moià argumentant que l'ordre de Dionís Guiteras obliga els funcionaris a realitzar una acció prohibida pel Tribunal Constitucional. Per altra banda, la jutgessa subratllava el caràcter d'especial urgència amb què s'obliga a prendre les mesures cautelars, ja que, en el decret, l'alcalde dona un termini de 24 hores a la Policia Local per restituir els cartells que havien despenjat i, en cas q no ho facin, els avisa que es prendran mesures escaients d'acord amb la legalitat vigent.
 El batlle lamentava l'ús que l'estat espanyol fa de les policies obligant-los a fer una cosa que no els pertoca i, per això, va enviar a la policia municipal un decret on els recordava que ell és el màxim representant de la policia local i que, per tant, les ordres només es donen des d'alcaldia i des del poble. En el mateix decret l'alcalde instava la policia a retornar els cartells despenjats.

Diumenge passat, un agent de la Policia Local de Moià s'havia dedicat a despenjar pancartes de la CUP en suport al referèndum de l'1 d'octubre.
Arxivat a