El tercer Festival Màgic omplirà de màgia dissabte el centre de Manresa

Durant tot el dia s'hi farà un concurs de joves mags, un taller de màgia, màgia al carrer i la gala del Festival

Presentació del Festival Màgic de Manresa, aquest dijous
Presentació del Festival Màgic de Manresa, aquest dijous | MEES
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:37h
El proper dissabte 23 de setembre es presentarà a Manresa la 3a edició del Festival Màgic, organitzat per l'Associació Màgia Central, Manresa + Comerç i l'Associació Cultural El Galliner. Enguany, el Festival comptarà amb la participació de més de 50 mags en les 4 activitats que es durant a terme al llarg de tot el dissabte als voltants de tres pols: el Teatre Conservatori de Manresa, la Plaça Sant Domènec i els carrers adjacents de la zona comercial del centre de la ciutat. 

El Festival Màgic de Manresa és un projecte que va néixer amb l’objectiu de promoure el món de la màgia i la dinamització comercial del centre de Manresa. 

El 3r Festival Màgic de Manresa comptarà amb diferents activitats:

Concurs de joves mags

Tindrà lloc al Teatre Conservatori. A partir de les 12 del matí. S'han rebut 16 propostes de joves mags al llarg de tot l’estiu i que han passat una fase prèvia de selecció. El jurat n'ha seleccionat 8 que són les que es podran veure al llarg del matí del 23 al teatre Conservatori. Els 8 concursants seleccionats tenen entre 14 i 20 anys, i són 7 nois i una noia. El presentador del concurs serà el mag Alvaro Tormos. L’entrada al concurs és gratuïta i no cal treure entrada anticipada. El Teatre s’anirà ocupant lliurement durant el matí. És una activitat que es desenvolupa paral·lelament al Taller de màgia i a la màgia de la plaça Sant Domènec i que és fàcil de compaginar.

S'han establert tres premis: El 1r premi constarà de 250 euros, l'actuació a la Gala del vespre, un trofeu de reconeixement i un diploma. El 2n premiat rebrà 150 euros, un trofeu de reconeixement i un diploma. El 3r premiat rebrà un trofeu de reconeixement i un diploma. El jurat del concurs estarà format per 6 membres: Francisco Petrus i Lluís Larroya de l'associació Màgia Central i Sebastià Suet representant de la Ubic, Sílvia Sanfeliu del Galliner i els mags professionals: David Baró i Carlos Soler.

Taller de Màgia

El Taller de Màgia es farà a l'Espai Sant Domènec (segon pis del teatre Conservatori) d'11.30 a 13.00 h i anirà a càrrec de 3 mags amb els seus respectius assistents, tots ells membres de l'associació de mags de la Catalunya Central. Es faran 3 torns de 25 minuts i cal fer una inscripció prèvia i gratuïta a través de la web del Festival. Els tallers no tenen límit d'edat. Per tal d'agilitzar el seu bon funcionament, es recomana que els infants menors de 8 anys vagin acompanyats d’adults, que també s’hauran d’apuntar com a participants en el taller. A hores d'ara, hi ha més de 50 inscrits. 

Màgia al Carrer

Entre les 12.30 i les 14 h, i les 18 i les 20.30 h hi haurà actuacions de mags de l'Associació Màgia Central a la Plaça Sant Domènec, així com un espectacle itinerant pels carrers adjacents, des del Passeig fins al Carrer del Born, a càrrec del Mag Fèlix Brunet.

Durant tot el dia, a la plaça Sant Domènec, hi haurà instal·lades 8 carpes amb botigues de màgia, un punt d'Informació del Festival, on també podran fer les inscripcions per al taller de Màgia aquells que no l’hagin fet via internet, i food trucks amb carpes on menjar i beure.

Gala del Festival

La Gala del Festival es farà el mateix dissabte a les 21 h al Teatre Conservatori. Al començar l'acte, es procedirà al lliurament dels Premis del Concurs de joves mags i del Concurs de Cartells, que és una novetat d’enguany. Tot seguit, iniciarà la Gala el guanyador del Concurs de Joves Mags i també es comptarà amb la participació de cinc mags de prestigi reconegut. El presentador de la gala serà el Mag Nani. Les entrades són numerades, i el preu és de 10 euros. Es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o a través de la web www.kursaal.cat. Abans de començar la Gala, també es podran comprar a les taquilles del Teatre Conservatori.

La Fundació de l'obra social "la Caixa" col·labora econòmicament amb el festival oferint a diferents col·lectius amb dificultats econòmiques entrades per a l’espectacle.

Els participants en la gala són mags de reconeguda trajectòria (veure currículum i fotos adjuntes): David Baró, Set de Màgia, Mag Gerard, Karlus Soler, Isaak Jurado i el primer classificat del IIIr Concurs de Joves Mags.

El 3r Festival Màgic de Manresa està organitzat per Manresa+Comerç, l'associació Màgia Central i l'Associació cultural El Galliner i compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, Manresana d'Equipaments Escènics i de la Fundació de l'Obra Social "la Caixa".