El TSJC suspèn el decret de l'alcalde de Moià sobre la Policia Local i els cartells de l'1-O

La jutgessa considera que l'ordre de Dionís Guiteras obliga els funcionaris a realitzar una acció prohibida pel Tribunal Constitucional

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras | Adrià Costa
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:53h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de forma cautelar el decret que l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), va enviar a la Policia Local de la població per demanar-los que restituïssin de forma "immediata" els cartells que havien retirat sobre el referèndum. La magistrada del Jutjat Contenciós administratiu número 2 de Barcelona considera que el decret obliga els funcionaris a realitzar una acció que actualment està prohibida pel Tribunal Constitucional i, per tant, els faria incórrer en responsabilitats d'altres tipus. Per altra banda, la jutgessa subratlla el caràcter d'especial urgència amb què s'obliga a prendre les mesures cautelars, ja que, en el decret, l'alcalde dona un termini de 24 hores a la Policia Local per restituir els cartells que havien despenjat i, en cas q no ho facin, els avisa que es prendran mesures escaients d'acord amb la legalitat vigent.

El jutjat contenciós número 2 de Barcelona ha suspès el decret que l'alcalde de Moià va enviar a la Policia Local en què oferia el termini de 24 hores als agents perquè restituïssin els cartells del referèndum que ells mateixos havien retirat i que pertanyien a la CUP. La jutgessa considera que el decret obliga els funcionaris a fer una acció prohibida pel Tribunal Constitucional i, per tant, els faria incórrer en noves responsabilitats. 

Per altra banda, la titular, que ha pres les mesures cautelars a petició del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, justifica la presa d'aquestes mesures pel curt termini que s'ofereix a la Policia Local per complir l'acció que se'ls ordena. 

L'alcalde de Moià es va afegir a la petició de diversos alcaldes catalans perquè la fiscalia deixi sense efecte l'ordre que obliga les policies locals a actuar contra l'1-0. El batlle lamentava l'ús que l'estat espanyol fa de les policies obligant-los a fer una cosa que no els pertoca i, per això, va enviar a la policia municipal un decret on els recordava que ell és el màxim representant de la policia local i que, per tant, les ordres només es donen des d'alcaldia i des del poble. 
Arxivat a