Unes dues-centes persones es concentren a UManresa en defensa de la democràcia

Estudiants i professors de l'EPSEM de la UPC també s'han concentrat aquest dijous

Imatge de la concentració d'alumnes, professors i treballadors de la FUB en defensa de la democràcia
Imatge de la concentració d'alumnes, professors i treballadors de la FUB en defensa de la democràcia | FUB
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:43h
Unes 200 persones, entre estudiants, professorat i treballadors d'UManresa-Fundació Universitària del Bages, s'han concentrat aquest dijous al matí en defensa de la democràcia. La concentració, que s'ha fet a les escales de l'edifici principal del Campus Manresa de la UVic-UCC, l'han convocat un grup d'alumnes de segon curs d'Infermeria, que han repartit cartells reclamant democràcia i que han llegit un manifest en el qual defensen el dret a vot i rebutgen i vinculen les actuacions policials d'aquest 20 de setembre a actituds pròpies d'una dictadura. La lectura del manifest ha culminat amb aplaudiments i amb els crits dels assistents amb el lema Votarem.

El manifest

"Ahir, El Govern Espanyol mitjançant les forces repressives de l'Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil) va confiscar la democràcia.

Aquestes van entrar en institucions, seus de partits polítics i empreses privades, perseguint (suposadament) un delicte. No obstant, no buscaven ni armes ni drogues ni diners... buscaven urnes, paperetes i targetes censals.

Nosaltres no creiem que votar sigui un delicte, és per això que ara som aquí.

No fa massa al nostre país teníem una dictadura, un règim autocràtic on sí que votar era il·legal.

Amb aquestes actuacions el Govern Espanyol ens fa retrocedir a temps del Franquisme, buscant destruir una democràcia per la qual els nostres avis, àvies, pares i mares, varen lluitar tant.

Per aquesta raó des de les escales de la UManresa diem no a aquests actes. Perquè volem votar lliurement (sí o no), però volem votar. Per això diem no a la repressió,  no a l'antidemocràcia!"

Estudiants, professorat i personal de servei de l'EPSEM de la UPC també s'han concentrat aquest dijous en suport a les institucions catalanes, segons han informat a través de Twitter.