Quatre-cents suriencs mostren el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre

Persones concentrades davant de la Casa de la Vila de Súria
Persones concentrades davant de la Casa de la Vila de Súria | AjSú
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:48h
Unes quatre-centes persones han participat aquest dimecres en la concentració que ha tingut lloc davant la Casa de la Vila de Súria en suport a les institucions catalanes i en rebuig a les accions contràries a la llibertat i als drets fonamentals. La concentració ha estat convocada per l'alcalde i l'equip de govern de l'Ajuntament de Súria, afegint-se així als actes de protesta convocats avui arreu de Catalunya.

En la convocatòria de la concentració, que ha estat fet pública aquesta tarda, també es demana l'adhesió a altres manifestacions que es portin a terme arreu del país, "amb serenitat i convicció pacífica".

Durant la concentració, l'alcalde Josep Maria Canudas ha llegit al costat dels altres membres de l'equip de govern municipal el manifest Catalunya en estat de setge, elaborat per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En el manifest es condemna i es rebutja l'actitud del govern espanyol, que "sense cap empara legal ha suspès de facto l'autonomia de Catalunya, amb l'únic objectiu d'intentar aturar el referèndum convocat pel proper 1 d'octubre".

També s'hi afirma que "drets fonamentals com la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa han quedat greument retallats per un govern estatal que no dubta en fer servir tot el seu aparell per fer callar els catalans".

Davant d'aquesta situació, s'hi fa una crida a mantenir una actitud pacífica, cívica i ferma en defensa de la democràcia: "És el moment d'implicar-se, de sortir al carrer... de sumar clavells, somriures, cartells i pancartes plens d'alegria i d'esperança".

En el manifest també es remarca que "la Unió Europea i la comunitat internacional no poden mirar cap a una altra banda, i a ells els interpel·lem", ja que "el que està vivint Catalunya no ho viu cap estat europeu".

La concentració ha acabat amb crits de "Votarem" i la interpretació d'Els Segadors, L'Estaca i El Cant del Poble a càrrec de músics i cantaires de la vila i de les altres persones presents.

Al final de l'acte, la plataforma Súria pel Sí ha convidat tothom a participar en una penjada de cartells per la vila a favor del referèndum de l'1 d'octubre.
Arxivat a