El PP de Sant Joan es queixa que l'exclouen de la firma d'un manifest sobre els fets de Barcelona

Josep Lluís Javaloyes es queixa que Gil Ariso ha convidat a tots els grups municipals per a consensuar-lo menys als populars

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat el 24 de setembre a les 9:34h
Josep Lluís Javaloyes, a la dreta, en una imatge d'arxiu
Josep Lluís Javaloyes, a la dreta, en una imatge d'arxiu | PP
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha consensuat aquest dimecres un manifest de queixa als fets de Barcelona, i com a mostra de suport a les institucions catalanes. El Partit Popular, però, ha fet públic que l'alcalde de la població, Gil Ariso, ha convidat a tots els grups municipals a configurar l'escrit, menys al regidor Josep Lluís Javaloyes, "menyspreant al seu portaveu i a la sensibilitat d'una part de persones del mateix municipi, que se senten representades per aquestes sigles".

El PP a Sant Joan de Vilatorrada, però, ha fet públic un comunicat amb el seu posicionament sobre els fets ocorreguts aquest dimecres a Catalunya en relació al referèndum de l'1 d'octubre.

Comunicat del PP de Sant Joan de Vilatorrada

Des del Partit Popular de Catalunya, i concretament des del Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de sant Joan de Vilatorrada, lamentem molt el que està passant aquest matí a Barcelona, en els registres a diferents seus del Govern de la Generalitat, empreses i altres seus d'alguns determinats partits. El que està passant no és voluntat explicita del Govern de l'Estat, sinó que és una resposta al desafiament i el tarannà del Govern Català. Aquesta situació no s'ha de veure com una actuació de repressió ni de suspensió de l'autonomia. Tampoc s'ha de veure com un atac a les llibertats dels ciutadans i ciutadanes.

El que s'ha de veure en tot cas, és que l'actuació d'avui per part de les forces i cossos de seguretat, és la persecució de delictes. Delictes que se segueixen, posant les eines que disposa el Govern i seguint les instruccions de les autoritats judiques. No pot ser cap sorpresa per ningú perquè el govern de la Generalitat, fa mesos que ve anunciant que se saltarà l'ordenament jurídic que és la base dels fonaments de convivència i democràcia de la nostra societat tant a Catalunya com a la resta d'Espanya. Fa mesos que els governats de la Generalitat, estan dient que se saltaran l'ordenament jurídic si no també que des del passat 6 de setembre ho estan fent efectiu.

Només cal repassar els fets succeïts aquests darrers dies. L'Estat no té només el dret sinó el deure de defensar l'Estat de Dret, defensar la democràcia. Els que s'han situat fora l'Estat de Dret són els membres de Govern de la Generalitat. Ho han fet reiteradament en aquests darrers dies, però bàsicament després del 6 de setembre. Davant d'això, des del Partit Popular, apel·lem al diàleg que el Govern d'Espanya sempre a manifestar la seva disposició de portar-lo a terme des de la lleialtat.

És imprescindible que el President de la Generalitat abandoni la idea del referèndum d'autodeterminació que ha estat suspès pel TC, i que l'ha situat fora de l'element jurídic. Demanen que es torni a la llei i al debat polític, en el marc que les lleis així ho permeten. Demanen també a la resta de forces democràtiques, especialment a Catalunya, que en aquest moment hi han d'estar al costat de la democràcia al costat de l'Estat de Dret i del respecte a les lleis. No valen les posicions ambigües. No es tracta de votar sí o no. Es tracta de democràcia, es tracta d'Estat de Dret i de respecte a les lleis.