L'alcalde de Moià insta la Policia Local a tornar a la CUP els cartells que va despenjar

Dionís Guiteras dona una carta en mà a cada agent en la qual també els recorda que ell, i no Fiscalia, és el cap del cos policial

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, signant la carta que ha adreçat a Fiscalia
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, signant la carta que ha adreçat a Fiscalia | AjMoià
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:31h
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha signat un decret en el qual insta la Policia Local a restituir a la CUP, i a altres entitats si n'hi haguessin, els cartells que un dels seus agents va despenjar el passat diumenge. En el mateix escrit, l'alcalde els recorda que és ell, com a batlle, qui mana sobre el cos policial i no pas el Fiscal.

En l'extens decret de 6 pàgines al que ha pogut tenir accés NacióManresa, Dionís Guiteras, que també és Vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, els argumenta les instruccions reproduint els incompliments de l'ordre del Fiscal en la seva instrucció a Mossos que ja apuntava l'ACM i l'AMI. Segons aquesta resposta, la Policia Local no té funcions de policia judicial segons es desprèn de un acord entre les policies de l'Estat signat el 2015.

Així mateix, com han fet altres ajuntaments, Guiteras ha adreçat un escrit a la Fiscalia recordant-li que els agents de la Policia Local de Moià no son competents per complir les instruccions que els va encomanar contra el referèndum.
Arxivat a