El Cd'E Manresa, amb un pam de nas contra un CF Lloret que no havia puntuat (0-1)

El CF Lloret ha sumat a Manresa els seus primers punts de la temporada
El CF Lloret ha sumat a Manresa els seus primers punts de la temporada | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
17 de setembre del 2017
Actualitzat a les 23:37h
Si fa una setmana el Cd'E Manresa es va quedar amb la mel a la boca, després d'un partit que va merèixer guanyar, en aquesta ocasió, davant un equip que encara no havia puntuat, es va quedar amb un pam de nas, que és com et quedes quan les expectatives son immillorables al teu favor. És cert que la realitat del Lloret no és la dels zero punts que duia a la classificació i que ja es podia esperar que els d'Edu Urdiales no ho posarien fàcil als deixebles de José Solivelles, però la derrota no entrava pas als plans dels manresans. Una derrota inesperada, sí, però només és una pedra al camí. Això és molt llarg i tot just acaba de començar.

Quan als 4 minuts de joc Gous s'escapolia de la defensa blanc-i-vermella, superava la sortida de Tienda, creuava la pilota i aquesta s'estavellava al pal (després Florent escopia sota pals), ja s'intuïa que el partit no seria de flors i violes pel Manresa. En aquest primer temps no hi va haver un dominador clar d'un joc que duia la pilota d'un extrem a l'altre del camp. Però les defenses d'un i altre equip van superar amb escreix les accions atacants del rival i les àrees es van trepitjar amb poc perill.

Les ocasions que podien desempatar el matx, les tres amb color local, van arribar amb llançaments llunyans i a pilota parada. Primer Chipi va voler superar a Tuscà amb un llançament des de fora de l'àrea, però la pilota, que anava a l'escaire, la va enviar a corner el porter visitant amb una esplèndida intervenció (8'). Després (19') era Brian qui, des del vèrtex de l'àrea, engaltava un tret molt potent que anava a la soca del pal, però allà va tornar a aparèixer Tuscà per atrapar la pilota en dos temps. Tres minuts més tard, arran d'un llançament de cantonada, Agus creuava la pilota amb el cap i feia passar la pilota molt a prop del pal.

Fins l'arribada del descans ambdós equips van alternar el joc col·lectiu amb passades llargues cap els davanters, però ni d'una forma ni de l'altra van trobar la profunditat necessària per trobar el camí del gol.

A la represa, sis minuts després de rodar la pilota, Brian va segellar una jugada col·lectiva del Manresa amb un llançament molt ajustat al pal; tant que la pilota es va estavellar a la soca. Transicions ràpides però imprecises van protagonitzar els següents minuts, fins que arribaria el que, a la fi, seria l'únic gol de la tarda. Raúl Calvo va traure des de la cantonada i Nil, d'un impecable cop de cap, batia Tienda des de la frontal de l'àrea petita (66'). Tres minuts després el Manresa podia haver quedat noquejat del tot quan Florent va empentar Riky dins l'àrea i l'àrbitre assenyalava el punt fatídic. Però Peque, la referència atacant de l'equip costaner, no encertava a superar Sergi Tienda, que es feia amb el control de la pilota amb una gran intervenció i li donava una vida més al seu equip.

Aquí va néixer un nou partit. El Manresa va posar una marxa més sobre el terreny de joc i va començar a buscar amb més insistència la porteria visitant. El domini local cada vegada era més evident i el partit es va acabar convertint en un taqui gol. Es generaven contínuament arribades a l'àrea visitant i les situacions de perill s'anaven multiplicant, però ningú va encertar la rematada final entre un bosc de cames que duien mitgetes blaves. Però entre mig d'aquest setge, Sergi Tienda va salvar el Manresa del 0-2 en un mà a mà davant Bukary, que es va plantar tot sol a l'àrea del gol sud de l'estadi (79'). El porter local va tornar a donar-li vida als seus companys, però aquests no van veure la llum en atac i el partit va morir amb l'inalterable 0 a 1.