L'ICL Manresa derrota el Barça B però no serà a la final (80-74)

Els sis punts de diferència finals són insuficients per optar al títol de Lliga Catalana LEB

L'ICL Manresa ha aconseguit una victòria insuficient contra el Barça B
L'ICL Manresa ha aconseguit una victòria insuficient contra el Barça B | Bàsquet Manresa
17 de setembre del 2017
Actualitzat a les 23:25h
La sortida de partit de l'ICL Manresa permetia somiar que els jugadors d'Aleix Duran lluitessin per ser a la final de la Lliga Catalana LEB que es jugarà el proper diumenge a Reus. El 9-1 que reflectia el marcador al minut 3 feia factibles els 20 punts necessaris per assolir aquesta fita. Però la situació no ha anat més enllà i l'ICL Manresa ha gaudit com a molt de 12 punts al seu favor. Però classificació part, el conjunt bagenc ha mostrat estones de bon joc davant un equip que es trobarà a la lliga LEB. Els Trias, Costa, Muñoz i companyia han sabut gestionar els moments difícils i han sortit victoriosos del partit. El públic del Nou Congost no ha oblidat el passat i ha xiulat Alfred Julbe quan ha estat presentat per megafonia. I quan es portaven 17 minuts i 14 segons de joc ha entonat ha cantat a favor de la independència de Catalunya.

Lluís Costa, Gabriel Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format el quintet inicial de l'ICL Manresa. Pel Barça B han sortit Pol Figueras, Aleix Font, Nedim Djedovic, Sergi Martínez i Automane Diagne. Els manresans han començat dominant i transmetien la impressió que el marge necessari per ser a Reus diumenge vinent era al seu abast. Les cistelles inicials de Trias i la bona mà des del tir lliure obrien una primera escletxa important (9-1, minut 3). Els bagencs aprofitaven que el seu rival estava ràpidament en bonus i que ha trigat quatre minuts a convertir el seu primer llançament de camp. Només Djedovic tenia encert en el llançament de tres. La resta de tirs eren ben defensats per l'ICL Manresa. A més, els rebots tenien un clar domini local. Els pivots manresans es mostraven molt actius sota el seu cèrcol. I quan podien feien mal a la cistella rival (25-16, minut 10). Sakho es multiplicava en atac i defensa. El congolès contribuïa a que el seu equip assolís una màxima diferència d'onze punts (27-16, minut 12). Els de Julbe han aconseguit un parcial de 2-8 que obligava Duran a demanar temps mort. Després d'uns minuts de dubtes, els manresans han passat de vèncer només de dos punts a tenir una màxima renda de dotze (48-36, minut 19). Especialment encertat ha estat el lituà Jokubas Gintvainis, amb dos triples. El blaugrana Arnas Velicka l'ha respost amb la mateixa moneda abans d'arribar al descans (48-42).

La segona part ha començat amb els dos equips descentrats, amb una lleugera tendència a favor dels visitants. Només una espectacular esmaixada de Lundberg feia aixecar els espectadors dels seus seients. A l'ICL Manresa li costava mantenir el Barça B a ratlla i la progressió que duia el partit i, sobretot el marcador, allunyava la final de la Lliga Catalana LEB (56-52, minut 25). El visitant Martínez feia molt de mal. Només al tram final els jugadors manresans han pogut respirar mínimament. Sakho i Muñoz sumaven dues accions positives (66-58, minut 30). Gintvainis situava l'ICL Manresa novament per sobre els deu punts al període definitiu. Els manresans han tingut l'ocasió d'incrementar més el seu acvantatge. Però no n'han estat capaços. Novament, el Barça B s'ha acostat de forma perillosa al marcador (75-70, minut 36). S'ha passat de poder somiar en un triomf suficient per jugar la final a patir per assegurar la victòria. El triple de Lundberg dins el darrer minut semblava sentenciar. I Muñoz ho deixava encara més clar. Al final, 80-74. Victòria sense el premi gros.

Sense final de Lliga Catalana LEB, l'ICL Manresa té la intenció de jugar un amistós contra l'equip català de l'altre grup que quedi eliminat. La seu encara està per determinar.

80 ICL Manresa | Costa 7, Lundberg 16, Muñoz 13, Hamilton 13 i Trias 6; Òrrit, Mugica 2, Oliva, Khalaf, Sakho 7, Allen 4 i Gintvainis 12.

74 FC Barcelona Lassa B | Font 11, Figueras 5, Dedovic 7, Martínez 12 i Diagne 9; Velicka 11, Esteban 2, Samanic 3, Zizic i Herun 14.

Parcials: 25-16, 23-26, 18-16 i 14-16.