La Festa de la Verema de l'Oller del Mas acull més de 5.000 persones

El Mas es replanteja una ampliació de la Festa del 2018 amb més capacitat per a totes les activitats i noves propostes familiars

Infants gaudeixen trepitjant raïm durant la Festa de la Verema
Infants gaudeixen trepitjant raïm durant la Festa de la Verema | Oller del Mas
Redacció
17 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:20h
El dissabte a les 11h, l'Oller del Mas donava la benvinguda als primers visitants de la festa de la verema. Enguany la programació contava amb més de 20 activitats per a grans i petits i moltes novetats que han tingut una gran acceptació. L'activitat estrella ha estat la Verema en família, on més de 350 nens han gaudit d'una verema d'allò més tradicional: han collit el raïm de la vinya, l'han trepitjat i s'han emportat la seva ampolla de most amb una etiqueta que s'han dissenyat ells mateixos. I mentre uns trepitjaven raïm, set ponis molt pacients passejaven sense descans al més petits entre les vinyes.

El market i l'espai Food&Wine són els principals llocs de trobada i aquest any s'ha ofert una proposta gastronòmica molt variada acompanyada pels vins de l'Oller del Mas. Com cada edició, el principal reclam dels adults són les visites al celler i els tastos de vins i formatges dirigits per l'enòleg i el sommelier del celler. 

Aquest any també s'ha ampliat la proposta musical en format de La tarda de les ampolles obertes, una aposta del celler per fer un cupatge dels millors vins de l'Oller del Mas amb propostes musicals locals i emergents com són Òria i Jo Jet i Maria Ribot. Música commovedora, petita i propera que dissabte a la tarda omplia el pati del castell mil.lenari deixant lloc a un ambient íntim i acollidor mentre el sol es ponia.

Famílies, amics, amants del vi, de la cultura i la música han gaudit d'un cap de setmana on hi havia propostes per a tots. Pels amants de la natura, el carro de cavalls endinsava als seus passatgers als boscos i vinyes de l'Oller fent una parada per fer un mos, i per als més esportistes, la burricleta era una bona opció per fer en família.

L'espai Mini-Art ha ofert gratuïtament als nens tot tipus de manualitats de la vinya: imans de nevera amb taps de suro, granissat de most, pinta cares… o fins i tot fer una volta en gira cat.

Aquest diumenge al migdia, i com a cloenda de la festa, s'han entregat els premis dels diferents concursos. Més de vint pintors han participat durant tot el cap de setmana al concurs de pintura ràpida i han plasmat la festa des de diferents perspectives i tècniques. El primer premi valorat amb 500€ ha estat pel pintor Josep Plaja, el segon premi amb 400€ per Joan Arimany, i el tercer i quart premi valorats en 300€ i 200€ respectivament, per a Julio Garcia i Valentin Lanza. Aquest any i com a tercera edició, s'ha celebrat el concurs de la “Parella més forta del Bages” amb la col.laboració de Room 5 Crossfit on els valents han hagut de superar diferents proves i obstacles de la vinya per parelles.

Vist l'èxit d'aquesta edició, Oller del Mas es replanteja una ampliació de la Festa del 2018 amb més capacitat per a totes les activitats i noves propostes familiars relacionades amb la verema i la natura. 

Oller del Mas organitza la Festa de la Verema per tal d'apropar a la gent a la tradició i la història d'una finca on el vi i les 36 generacions han sigut l'ànima que l'ha mantingut en vida durant més de 1.000 anys.