El programa Joves i Ciència de Món Sant Benet fa 10 anys

Grup de participants al programa Joves i Ciència de Món Sant Benet
Grup de participants al programa Joves i Ciència de Món Sant Benet | MSB
Redacció
16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:00h
Més de 300 alumnes i professors de totes les promocions del Joves i Ciència s'han reunit avui per a celebrar el 10è aniversari del programa a Món Sant Benet.

Aquests participants formen part de la història del Programa Joves i Ciència que naixia el juny de 2008 amb la voluntat d'identificar joves estudiants de 4t d'ESO, amb talent i interès per la ciència, per tal de fomentar-los la vocació científica. Des d'aleshores un total de 477 alumnes, la meitat nois i l'altra meitat noies, han completat el Programa en el qual també han participat un total de 72 centres de recerca d'entre els millors del món (47% nacionals i 53% internacionals).

El Programa Joves i Ciència ha viscut els seus primers 10 anys consolidant-se com el referent dels programes de vocació científica entre els estudiants de secundària del país. Com a mostra d'aquest grau d'excel·lència assolit més de 30 joves participants han estat guardonats a diverses olimpíades científiques o a Premis de reconegut prestigi com la INTEL-ISEF (vegeu més detall a l'Annex). Cal destacar també l'elevat nivell científic del professorat participant al Programa. Tots ells són investigadors en actiu, d'alguns dels millors centres de recerca d'arreu del món, i fins i tot ha participat el premi Nobel de Física Roy Glauber.

La jornada de celebració a Món Sant Benet ha comptat amb la presència de Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, Josep M. Martorell, director del Barcelona Supercomputing Center. També s'han realitzat taules rodones de temàtica científic moderades pels reporters de TV3 Samantha Vall i Pere Renom, i amb la participació dels investigadors: Joan Seoane, Samuel Sánchez, Paul Verschure, Xavier Trepat, Elena Galea i Jordina Belmonte juntament amb els Alumni del Joves i Ciència. La jornada de celebració finalitza amb una gran festa amb un sopar i un concert del grup CyBee a la Plaça de Món Sant Benet.