Joc i Foc recita poemes de Rossend Sellarés al convent de les Caputxines

Joc i Foc recitant poemes de Rossend Sellarés al convent de les Caputxines
Joc i Foc recitant poemes de Rossend Sellarés al convent de les Caputxines | P379
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:52h
Aquest divendres, al Convent de Sant Carles Borromeu (església de les Caputxines) de Manresa, ha tingut lloc el recital de poemes de Rossend Sellarés, a càrrec del grup de rapsodes Joc i Foc, en el marc del cicle de Concerts al Convent, en solidaritat amb les monges Caputxines de Manresa.

Rossend Sellarés i Obradors (Navàs, 1949) és un poeta molt premiat en certàmens literaris, i autor de dos reculls de poemes: Un fil de veu (2011) i A l'aguait dels finestrons (2017), tots dos publicats per Edicions L'Albí, de Berga. En aquest acte, Sellarés va fer també la presentació d'aquest segon llibre seu.

El grup Joc i Foc es va formar fa deu anys i recita bàsicament els poemes de Sellarés. El formen el guitarrista Martí Riera i els rapsodes Assumpta Santacreu, Fina Borràs, Dolors Claret, Josep Vilarmau, Ramon Carreté i el mateix Rossend Sellarés.

El recital constava de tres parts: Finestrons enfora, amb poemes de crítica social sobre la insolidaritat i els abusos dels poders fàctics que la dominen, en especial els econòmics; Finestrons endins, que a partir d'una introspecció evoca records, sentiments i neguits passats i presents, entre els quals no defuig la situació actual del país; i De bat a bat, on projecta noves il·lusions i esperances de cara al futur. L'acte acaba amb el poema L'home de la vinya, un homenatge a les persones senzilles i anònimes que van saber treballar i lluitar per les seves conviccions. El poeta va dedicar també unes paraules a agrair a l'organitzador dels concerts, Ramon Payàs, de la plataforma 379, i a les Caputxines de Manresa que els haguessin convidat, i va expressar el seu suport a les reivindicacions, que —va dir— "creiem que són de justícia i esperem que pugueu aconseguir-les plenament".