Una rotonda dominarà l'accés a la Mina i a la zona esportiva de Cardona

Obres de construcció de la rotonda a Cardona
Obres de construcció de la rotonda a Cardona | Diputació
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:14h
Aquest divendres la Diputació de Barcelona ha començat les obres de contrucció d'una rotonda a la BV-3001, al terme municipal de Cardona. Les obres tenen un cost de 364.640,00 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de sis mesos. 

Amb aquestes obres es construirà una rotonda circular de 30 metres de diàmetre exterior de forma que els moviments dels vehicles es realitzin més ordenadament, millorant la fluïdesa i la seguretat de la circulació. A més, permetrà el gir a l'esquerra des de la carretera de la Mina a la travessera BV-3001, així com la creació de nous passos de vianants que s'adapten a les trajectòries naturals dels vianants i, també, d'un itinerari de vianants per connectar la travessera amb la nova zona esportiva mitjançant unes escales. Durant les obres es modificarà la xarxa de sanejament, amb nous embornals, la xarxa d'enllumenat i se soterraran els serveis afectats.

La intersecció de la carretera BV-3001 amb la carretera de la Mina es pot definir com de tipus "Y". Des de l'est, i per la carretera BV-3001, es bifurca en dos ramals: a la dreta el que segueix sent la carretera del Miracle (BV-3001) d'accés al centre de Cardona i, a l'esquerra, la carretera de la Mina.
Arxivat a