ERC de Balsareny creu que la renúncia de Neiro ha de comportar canvis en el govern

El cap dels republicans a l'Ajuntament, Isidre Viu, no descarta cap fórmula de pacte ni optar a l'alcaldia

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat el 16 de setembre a la 13:17h
Isidre Viu, cap d'ERC a l'Ajuntament de Balsareny
Isidre Viu, cap d'ERC a l'Ajuntament de Balsareny | ERC
El Ple ordinari de l'Ajuntament de Balsareny del proper 28 de setembre serà el primer després de la renúncia sobtada a l'alcaldia i a la seva acta de regidor d'Alberto Neiro, que va sorprendre fins i tot a la seva formació, Gent de Balsareny. En principi, des de l'Ajuntament es descarta la convocatòria d'un Ple extraordinari degut a la proximitat de la sessió convencional. Fins llavors, la regidora del partit associat als comuns, Mariola Fabián, assumeix l'alcaldia accidental. En aquest Ple, doncs, s'haurà de decidir el relleu de Neiro al capdavant del consistori.

ERC, que en les eleccions municipals va treure només dos vots menys que Gent de Balsareny, no es planteja cap escenari a l'Ajuntament que no els inclogui a ells en el govern de la ciutat. Malgrat que el seu cap, Isidre Viu, es vol mostrar prudent -"no hi ha res parlat ni molt menys decidit", assegura-, el cert és que els republicans tenen a les seves mans entrar en el govern i, fins i tot, optar a l'alcaldia -"no hi renunciem"-. A Balsareny, Gent de Balsareny i ERC tenen quatre regidories, mentre que el PDeCAT en té tres, de manera que qualsevol pacte entre dos partits dona la majoria.

"El nostre perfil ens permet pactar amb Gent de Balsareny des de l'òptica social, o amb el PDeCAT des del punt de vista nacional, però potser seria ideal fer un govern de concentració amb tots els partits", observa Viu, que malgrat que encara no han debatut a fons el tema, entén que "ERC podria optar a l'alcaldia, només ens separen dos vots de Gent de Balsareny i crec que seria una possibilitat legítima" després de més de dos anys d'alcaldia de la llista dels comuns.

De totes formes, Viu prefereix ser prudent i no especular fins que no hagin parlat entre els regidors republicans i, sobretot, amb les altres forces que hi ha al consistori. "El que és important és que tots plegats treballem pel bé del poble", ha sentenciat.