El Firastiu arriba diumenge amb 27 carpes de roba, complements i automoció

La quarta edició del Firastiu arriba dues setmanes més tard de l'habitual
La quarta edició del Firastiu arriba dues setmanes més tard de l'habitual | Manresa+Comerç
15 de setembre del 2017
Actualitzat el 17 de setembre a les 19:00h
El Firastiu de Manresa celebrarà la quarta edició aquest diumenge, 17 de setembre. Ho farà, com cada any, al carrer Abat Oliva, on hi haurà muntades un total de 27 carpes de botigues de roba i complements, així com també un espai reservat per a l'automoció, on s'hi situaran els concessionaris Nou Motor, Cars Manresa i Automòbils Alabern.

A diferència de les tres edicions passades, enguany el Firastiu arriba dues setmanes més tard. Si bé sempre se celebrava el primer diumenge de setembre, l'entitat organitzadora de l'esdeveniment, la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de la ciutat, va decidir posposar-lo per evitar les altes temperatures. "L'any passat el Firastiu es va fer el 4 de setembre, que va resultar ser el dia més calorós de l'any", ha explicat Esther Boniquet, dinamitzadora comercial de Manresa+Comerç. En aquesta mateixa línia ha afegit que la contrapartida que tindrà el canvi de data serà que "no podrem gaudir de la presentació del nou equip del Bàsquet Manresa", perquè la lliga ja està en ple funcionament i justament els d'Aleix Durant tindran partit aquella mateixa tarda. Tot i així, aquest canvi de data no és permanent: "serà una prova i si veiem que funciona, ja ho establirem", ha recalcat Boniquet.

L'objectiu del Firastiu és que els comerços manresans puguin liquidar tot l'estoc de l'estiu i fer espai al magatzem per a la nova temporada. Tot, a preus rebaixats, talment com el ja consolidat Fora Stocks.

Horaris i establiments

El Firastiu arrencarà a les onze del matí i és previst que es mantingui actiu, ininterrompudament, fins que es faci fosc. Al llarg del carrer Abat Oliva s'hi podran trobar les botigues Només tu XL; Tupperware; Corinto; The Animal King; Iglesias Moda; Friends; L'espardenyeria; Omm'o; Prodigy; Tennese; Crac; Ferrer i Mora; Personal Intransferible; L'orquídia; Somnis; Terreny de Joc; Botiga Z; Bijuteria Demà; Jerry's Lemon; Bon Dia, així com també un estand amb marxandatge del Bàsquet Manresa. A més, i durant tot el dia, hi haurà inflables i activitats per als més menuts.

Igual que en l'edició anterior, aquest any l'empresa Dogeducat, especialitzada en l'ensinistrament de gossos, col·locarà un circuit caní al Parc de la Font del Gat. "Aquest tipus d'activitats complementàries tenim l'objectiu d'anar-les introduint en totes les accions que programem" ha dit Boniquet.