Una lectura teatralitzada donarà vida als textos de Josep Maria Planes

La proposta tindrà lloc aquest diumenge a Sant Mateu de Bages

Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Aquest diumenge, 17 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre, dins els actes de la Festa Major de Sant Mateu de Bages, tindrà lloc una lectura teatralitzada del llibre Nits de Barcelona, així com també d'altres textos del periodista manresà Josep Maria Planes.

Adreçat a un públic adult, l'acte s'emmarca dins la celebració de l'Any Josep Maria Planes (1907-1936) i tindrà com a escenari la mateixa casa pairal de la família. A la sessió, hi intervindrà l'escriptor Lluís Calderer, que farà una breu glossa de Planes. Tot seguit les actrius Laia Oliveras i Àngels Sànchez, dirigides per Fina Tàpias, interpretaran diferents fragments de Nits de Barcelona. També es llegiran alguns articles signats pel periodista i escriptor.

Nits de Barcelona, editat l'any 1931, és un retrat de la vida nocturna de la capital catalana moderna i inquieta del moment immediatament posterior a l'Exposició Universal de 1929. Una crònica de societat reflectida a través dels seus locals nocturns, music-halls i cabarets, on no falten la música, l'alcohol, la trobada, la conversa, el gaudi i on tot és possible. Planes, bon coneixedor de la nit barcelonina, la descriu magistralment en aquest text.