Joan Carles Batanés posa, finalment, locals de Sant Fruitós a disposició de l'1-O

L'alcalde assegura que no surt al llistat del Fiscal perquè el municipi no pertany a l'AMI, però n'és membre des de la passada legislatura

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:56h
Sant Fruitós de Bages habilitarà els tres locals habituals de les eleccions convencionals per portar a terme el referèndum d'autodeterminació el proper 1 d'octubre. O sigui, habilitarà les dues escoles i el local de l'AVV de la Pineda. El fet que l'alcalde Joan Carles Batanés no aparegués a la llista d'alcaldes investigats per cedir locals per a l'1-O havia fet creure a alguns veïns seus que era perquè no havia cedit els locals per al referèndum.
 

Captura pantalla membres de l'AMI del Bages

L'alcalde ha manifestat a Regió7 que no surt a la llista del Fiscal perquè les dades surten de la relació que tenia l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), "i Sant Fruitós no n'és membre". Aquesta informació, però, no és certa (veure captura de pantalla a sota), ja que Sant Fruitós és membre de l'AMI des de la legislatura passada. El fet que no aparegui a la llista de l'AMI i, de retruc, en la d'alcaldes investigats, només s'explica si ha fet la comunicació en les darreres hores.

Quan la setmana passada el govern de la Generalitat va signar el Decret de convocatòria de referèndum, el servei de premsa de l'Ajuntament va confirmar a NacióManresa que l'alcalde no havia signat els requeriments rebuts per l'AMI i el govern, ni donava la sensació de tenir-ne la intenció de fer-ho.