L'organització basca Askapena serà a Manresa per parlar de la situació política a Euskadi

L'acte, organitzat pels col·lectius de l'esquerra independentista, tindrà lloc aquest dijous a la tarda a l'Ateneu La Sèquia

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:30h
"La repressió a Euskal Herria i el cas d'Altsasu". Aquest és el títol de l'acte que els col·lectius de l'esquerra independentista de Manresa (CUP, Arran i Endavant) han organitzat per aquest dijous, 14 de setembre, a les vuit del vespre, a l'Ateneu Popular La Sèquia. 

Els encarregats de posar sobre la taula en quin punt es troba la situació política al País Basc seran els membres de l'organització internacionalista basca Askapena, nascuda l'any 1987. Definint-se ells mateixos com "una part més de la lluita per conquerir la independència i el socialisme per al nostre poble", els d'Askapena participen en el moviment contra la globalització i treballen impulsant dinàmiques de solidaritat cap a altres pobles que lluiten per ser lliures.

En la xerrada que protagonitzaran a Manresa, a banda d'abordar la situació política d'Euskadi, també faran un repàs del controvertit cas Altsasu, que també hi té molt a veure. Els fets es remunten durant la matinada del 15 d'octubre, quan un grup de persones van agredir dos guàrdies civils a la població navarresa d'Altsasu. La Delegació del Govern espanyol va vincular, de seguida, els agressors amb l'esquerra abertzale i amb el terrorisme. De moment, les vuit persones que es van detenir, s'enfronten a 50 anys de presó.