Vols participar al concurs fotogràfic Viatgers manresans 2017? Encara hi ets a temps!

A banda dels premis, les obres participants seran exposades al Centre Cívic Selves i Carner (categoria adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil) durant el mes d'octubre

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:51h
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa recorden que fins al 27 de setembre és obert el període de recepció de fotografies per al concurs Viatgers manresans 2017.

El juliol passat es va convocar la 12a edició (categoria adults) d'aquest concurs que té l'objectiu d'incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d'estiu i de viatges i promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic i creatiu.

Així mateix, es va convocar la 5a edició del concurs en la categoria per a infants de 6 a 12 anys. En el cas dels més menuts l'objectiu és motivar l'afició per la fotografia per tal de posar en pràctica l'observació darrere una càmera dels indrets visitats amb la família o plasmar les activitats estiuenques de lleure.

Requisits tècnics de les fotografies

En ambdues categories la temàtica ha de ser fotografia de viatges/vacances i s'accepta qualsevol tècnica fotogràfica excepte els fotomuntatges.

Per la categoria d'adults es podran presentar un màxim de tres obres per autor, que no s'hagin presentat en edicions anteriors d'aquest concurs. El format serà de 40 x 50 cm en vertical, muntades sobre paspartú. Les mides de la imatge seran lliures.

Per la modalitat infantil també es podran presentar un màxim de tres obres per participant en format A3 (vertical o horitzontal). Si s'envien per correu electrònic a (casalescodines@ajmanresa.cat) cal que tinguin una bona resolució i cal adjuntar-hi les dades del full d'inscripció.

El jurat pot excloure les imatges que no compleixin els requisits tècnics esmentats. No s'acceptaran obres que puguin ofendre o ferir els sentiments o creences de tercers. Quan els treballs fotogràfics continguin imatges de persones, l'Ajuntament de Manresa no es responsabilitza de les autoritzacions que, per drets d'imatge, hagin de demanar els participants del concurs. El consistori quedarà exempt de les responsabilitats derivades de l'explotació de les obres fotogràfiques.

Entrega de les obres

S'han de lliurar abans del 27 de setembre. Els participants de la categoria adulta hauran d'entregar les obres presencialment o enviar-les per correu, amb els ports pagats, al Centre Cívic Selves i Carner, (c/ Bernat Oller, 14-16.  Tel. 93. 8727 477), de dilluns a divendres, de quatre de la tarda a nou del vespre. Al dors de l'obra s'hi farà constar el títol, el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor. Cal acompanyar-les amb el full d'inscripció.

També fins al 27 de setembre els concursants de la categoria infantil podran lliurar presencialment les seves fotografies al Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50. Tel. 938 725 454), de  dilluns a divendres de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a nou del vespre i els dissabtes de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre, o enviar-les per missatger amb els ports pagats o per correu electrònic a  casalescodines@ajmanresa.cat. Cal acompanyar-les amb el full d'inscripció.

Premis

Categoria adults

1r premi: Estada de dues nits per a dues persones en un hotel de 4* a Santa Susana (Maresme) en règim de pensió completa; matrícula al curs de creativitat fotogràfica de Foto Art Manresa (30 h) i matinal amb bici pel Pla de Bages per a dues persones (lloguer de bicicleta inclosa). Valorat en 425€.

2n premi: Capsa regal blava Fent País i maleta de cabina Troller Dellsey. Valorat en 240€.
 
Categoria infantil

1r premi: Un val per a la impressió i gestió del color de la fotografia guanyadora (60 x100 cm muntat sobre foam); capsa verda Fent País i motxilla STREET LAB. Valorat en 215€.

2n premi: Lot de productes de papereria i escolars i  val familiar (2 adults i 2 infants) per fer la visita Descobrim el monestir en família a Món Sant Benet. Valorat en 90€.
 
Lliurament dels premis i exposicions de les fotografies

L'acte de lliurament de premis coincidirà amb la inauguració de les exposicions de les obres presentades a concurs. El dimarts 3 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre es lliuraran els premis de la categoria d'adults al Centre Cívic Selves i Carner. El dijous 5 d'octubre a les sis de la tarda s'entregaran els premis de la categoria infantil al Casal de les Escodines.

Les fotografies presentades o almenys una mostra representativa de tots els autors participants es podran visitar al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d'adults) del 3 al 31 d'octubre, de dilluns a divendres de quatre de la tarda a nou del vespre; i al Casal de les Escodines (categoria infantil), entre el 5 i el 31 d'octubre, de dilluns a divendres, de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a nou del vespre i els  dissabtes, de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre.

Les fotografies es retornaran entre el 2 i el 30 de novembre al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d'adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil). Els treballs guanyadors no es retornaran.

Aquest concurs compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Viatges Martí, Viatges Masanés, Franquesa, Villaplana Estudi fotogràfic, Foto Art Manresa, Expert Juanola Photomaton, Abacus Cooperativa, Mbici i Fundació Catalunya La Pedrera- Món Sant Benet.