Manresa i Moià «celebraran» el Dia Mundial de l'Alzheimer amb xerrades i teatre

L'obra 'Abans que arribi l'alemany' serà una de les propostes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer
L'obra 'Abans que arribi l'alemany' serà una de les propostes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer | Kursaal
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:20h
L'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres demències de la Catalunya Central "celebrarà" el Dia Mundial de l'Alzheimer (21 de setembre) a través de diversos actes que pretenen conscienciar i ajudar a prevenir, en la mesura del possible, aquesta malaltia que afecta, actualment, 120.000 persones a Catalunya.

A Manresa els actes començaran el dimecres dia 20, amb la presentació del conte Iaia, m'expliques un conte?, que tindrà lloc a la Sala FUB 2, a dos quarts de vuit del vespre. Es tracta d'una publicació ideada per la psicòloga Dolors Capdevila i la terapeuta Sabina Casas que va ser un dels projectes escollits pel Pressupost Participatiu de l'Ajuntament de Manresa.
L'acte del dia 20 també comptarà amb la xerrada Es pot prevenir, l'alzheimer?, a càrrec de Josep Maria Marcos, cap de medicina interna de la Fundació Althaia; i amb la sessió interactiva Mindfulness, invertir en salut, que guiarà la psicòloga Anna Uclés.

El dijous dia 21 a les nou del vespre, les propostes seguiran amb l'obra de teatre Abans que arribi l'Alemany, escrita per Marta Barceló, dirigida per Joan Fullana i interpretada per Muntsa Alcañiz i Pedro Mas. Abans que arribi l'Alemany és el text guanyador del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Es tracta d'un espectacle que parla de la identitat, la valentia i el coratge. Un muntatge que pretén emocionar i divertir a l'espectador, combinant sàviament el drama que suposa la situació plantejada amb l'humor de diferents punts de vista i que demostra que moltes vegades, tot és qüestió de perspectiva. Les entrades per a l'espectacle, que tenen un preu de 18 euros i de 15 pels majors de 65 anys, menors de 25 i amb el carnet d'El Galliner, es poden comprar clicant aquí.

Xerrada a Moià

Moià, igual que Berga i Solsona, també recordarà la malaltia. Ho farà el dilluns 25 de setembre amb la xerrada Què són les demències i què podem fer?. Glossada per Joan Catena, metge especialista en psicogeriatria, tindrà lloc a l'Hotel d'Entitats i començarà a  les vuit del vespre.
Arxivat a