Jaume Pont no optarà a la reelecció com a president de la UBIC Manresa

Porta cinc anys al capdavant de l'organització de comerciants de la capital del Bages

12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:30h
Jaume Pont deixarà la presidència de la UBIC el proper 17 d'octubre
Jaume Pont deixarà la presidència de la UBIC el proper 17 d'octubre | Xavier Sucarrats
L'actual president de la UBIC - Manresa +Comerç, Jaume Pont, no optarà a la reelecció com a principal responsable de l'organització de comerciants en les eleccions que se celebraran el proper 17 d'octubre. Pont ha explicat a NacióManresa que a li han sortit dues noves oportunitats professionals que l'impedeixen dedicar-se plenament a la UBIC i per això deixarà pas a altres associats que puguin presentar-se. 

L'encara president, que és propietari de l'empresa comercialitzadora de vins i licors Setè Cel, a la carretera de Vic, ha començat aquest curs a impartir classes en el nou grau sobre màrqueting i publicitat del sector enològic que s'imparteix a l'institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages, "i això sol ja m'ocupa mitja jornada diària".

De fet, les eleccions a la UBIC s'haurien d'haver fet l'any passat, però es van endarrerir perquè no hi havia cap candidatura alternativa "i tampoc no era qüestió de deixar penjada l'entitat". "Ara sembla que sí que es conformarà una candidatura amb tots els seus membres per dirigir la UBIC, i si es confirma, jo no optaré a la reelecció", ha explicat. La decisió, que ja ha estat comunicada als membres de la junta i al regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, es confirmarà dimarts que ve quan es confirmi l'existència d'una candidatura per prendre el relleu.

Juntament amb Pons, altres membres de la junta tampoc optaran a la reelecció per motius professionals. "Tant ells com jo hem aguantat aquest any de propina per no deixar la UBIC sense representació", ha aclarit. Les noves candidatures tenen temps a presentar-se fins al dia 30 de setembre i les eleccions seran el 17 d'octubre. Jaume Pont va accedir a la presidència de la UBIC l'octubre de 2012 substituint Xavier Lanza en un relleu que va ser difícil ja que Lanza portava 13 anys al capdavant de l'entitat.