Tres escoles del Bages oferiran una extraescolar d'educació emocional aquest curs

Estaran conduïdes per la psicòloga Gemma Calmet, que ja fa tres anys que duu a terme tallers d'aquest tipus a l'espai La Fàbrica dels Sentits

Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:45h
Després de l'èxit que ha tingut, durant aquests darrers tres cursos, l'extraescolar "L'illa", la coach i psicòloga manresana Gemma Calmet ha decidit presentar la seva idea en diversos centres educatius de la comarca perquè la incorporin en el seu programa de propostes extraescolars. L'objectiu és, en paraules de Calmet, "que els més petits de casa puguin gestionar de manera serena i conscient els seus problemes diaris".
 
Fins ara la psicòloga havia ofert aquesta extraescolars a les instal·lacions de La Fàbrica dels Sentits (Bases de Manresa, 47), però enguany, també la durà a terme a l'escola La Sèquia, de Manresa; al Pla del Puig (Sant Fruitós), i al CEIP Doctor Ferrer, d'Artés.
 
La finalitat d'aquesta innovadora extraescolar és ensenyar als infants i a les seves famílies estratègies i habilitats que aportin benestar, creativitat, autoestima, serenitat i capacitat d'adaptació per ajudar-los a crear vincles sans i estables amb l'entorn. Es tracta d'una proposta destinada a nens i nenes de 4 a 10 anys que Calmet va idear unint el mètode que fa servir l'escola holandesa Eline Snel –en la qual es treballa el mindfulness, una mena de meditació per ajudar a viure en l'ara i l'aquí- i els articles de la Harvard Graduate School of Education, on es parla de la intel·ligència emocional, de l'atenció plena i de la respiració.
 
A banda de portar "L'illa" a tres centres educatius de la comarca, Calmet seguirà oferint aquesta extraescolar a La Fàbrica dels Sentits. Ho farà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, i dividirà les sessions en grups d'edat. Dimarts, de dos quarts de sis a tres quarts de set de la tarda, estarà destinat a infants de 4 a 7 anys. Dimecres, en el mateix horari, serà pels que tinguin entre 8 i 12 anys.
 
El preu de l'extraescolar varia segons el mètode de pagament que es faci servir. Si es paga de cop, els diners a ingressar seran 165 euros. En el cas de fer el pagament fraccionat, s'hauran reembossar 30 euros de matrícula i, cada mes (durant els 3 mesos que duri el curs) pagar 60 euros. Les inscripcions es poden fer clicant aquí.