Avinyó viurà, a partir de divendres, quatre dies intensos de Festa Major

El grup calafellenc Buhos serà un dels convidats de luxe de la festivitat

Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:38h
El municipi bagenc d'Avinyó donarà el tret de sortida, aquest divendres 15 de setembre, a la seva Festa Major, que s'allargarà fins el dimarts següent. La gresca començarà a les deu del vespre, amb un espectacle inaugural dedicat a la festivitat, i seguirà amb el ja tradicional Correfoc, que recorrerà els carrers més cèntrics de la vila i estarà encapçalat pel drac Morrut. El dia finalitzarà amb un concert del conjunt Karaokes Band, que començarà a les dotze de la nit i tindrà lloc a la plaça Major.

Dissabte es llevarà ben matiner, i és que a les set començarà el també tradicional concurs de pesca, organitzat per la Societat de Pescadors Esportius d'Avinyó, que tindrà lloc al pantà del poble. Paral·lelament a aquesta activitat, a les vuit del matí començarà el 52è concurs de pintura ràpida i el 23è concurs de dibuix infantil. L'objectiu del primer certàmens serà pintar, in situ, algun dels indrets del poble. Pel que fa al concurs infantil, la temàtica serà lliure però es valorarà que estigui relacionada amb la gent, el paisatge i les festes d'Avinyó. En tots dos casos només es podrà presentar una obra per concursant. El veredicte es farà públic el mateix migdia.

Els que no els agradi el món de les arts plàstiques però sí que gaudeixin cuinant, també tindran l'oportunitat de presentar-se en un concurs. En aquest cas, el de paelles, que començarà a les onze del matí i es durà a terme al Passeig. Els concursants hi hauran de participar en equips de com a mínim tres persones i hauran de portar tots els estris per cuinar, excepte taules i cadires. Les inscripcions es podran formalitzar fins el dia 13 al Casal del Passeig.

A les quatre de la tarda, les instal·lacions de la piscina municipal donaran el tret de sortida a la VII edició de la Gimcana Popular, que s'haurà de superar amb equips de 4 a 6 participants. Les inscripcions, que tenen un preu de 12 euros, es poden fer al bar Al Caliu.

La tarda seguirà amb una trobada castellera en la qual hi prendran part els Tirallongues de Manresa i els Picapolls de la Gavarresa. Començarà a les sis de la tarda i tindrà lloc a la plaça Major.

A les deu del vespre, el Grup de Teatre d'Avinyó presentarà l'obra Toc, Toc. Escrita pel dramaturg francès Laurent Baffie, aquesta peça teatral aborda, en forma de comèdia, els transtorns obsessius compulsius. Les entrades per a veure l'espectacle es poden comprar anticipadament al Casal del Passeig o mitja hora abans, a la taquilla del teatre. L'obra es repetirà diumenge a la mateixa hora.

La música agafarà el relleu a partir de dos quarts d'onze del vespre, de la mà del grup Sona Bé, que actuarà al pavelló municipal d'esports. El seguiran les bandes Ayawascat, Buhos i El PD de Frutos.

Diumenge engegarà a les deu del matí amb el 45è Torneig de Partides Ràpides, organitzat pel Club d'Escacs Avinyó. A les dotze del migdia, la plaça Major quedarà inundada de la imatgeria avinyonenca amb el tradicional ball de gegants i capgrossos. La cobla Vila d'Olesa amenitzarà la vetllada amb el seu repertori de cançons.

La tarda s'iniciarà amb una audició de sardanes a càrrec de l'orquestra Selvatana, que començarà a les cinc i tindrà lloc a la plaça Major. Una hora més tard i a la mateixa ubicació, tindrà lloc l'espectacle infantil Els secrets de Mr. Stromboli. Al vespre, l'orquestra Selvatana tornarà a pujar a l'escenari del pavelló municipal d'esports per fer les delícies dels amants del ball.

El dilluns 18 les propostes no s'aturaran. Començaran a les dotze del migdia amb un ball-vermut a càrrec del quartet Què Tal, que tornarà a repetir repertori a les quatre de la tarda, a l'hora del cafè. A les sis de la tarda la companyia Los Herrerita oferiran l'espectacle infantil The flamingo's, que tindrà lloc a la plaça Major.

Després de la tradicional festa de l'escuma, a les deu del vespre, el pavelló municipal d'esports gaudirà del concert de l'orquestra bagenca Mitjanit.

Finalment, dimarts, la Festa Major d'Avinyó acabarà amb un espectacle familiar a la plaça Major; amb un partit de futbol entre veïns i amb un ball a càrrec de Josep Maria d'Avinyó, organitzat per centre de Gent Gran del poble.
 

Programa complet d'activitats.