Els avenços tecnològics a l'Edat Mitjana, tema central del nou curs de Cultura Medieval

Organitzat pels Amics de l'Art Romànic del Bages, constarà de tres conferències i una sortida

Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:25h
El curs de Cultura Medieval que cada any organitzen els Amics de l'Art Romànic del Bages (AARB), tindrà com a tema central els avenços tecnològics a l'Edat Mitjana. Com ja és habitual, aquesta proposta consta de tres conferències i una sortida relacionada amb la temàtica. Totes elles independents, malgrat que des de l'organització es demana assiduïtat a les xerrades per no perdre el fil del que s'explica.

El curs es durà a terme el mes d'octubre i començarà el divendres dia 6 amb la conferència Els mapes i els viatgers: la cartografia medieval com a instrument de viatge, que impartirà l'historiador i geògraf valencià Ramon Josep Pujades. La següent xerrada serà el divendres 13. Portarà per títol Evolució de les temàtiques constructives del pas del romànic al gòtic, i la glossarà Reinald González, doctor en Història de l'Art per la UB. Pervivències científiques i tècniques de l'Edat Mitjana a la nostra societat actual serà el títol de la darrera conferència, que tindrà lloc el divendres dia 20 i anirà a càrrec del doctor en Història de la Tècnica i director del MNACTEC de Terrassa, Jaume Perarnau.

Totes les xerrades, que seran d'accés lliure i gratuït, es duran a terme a la sala d'actes del Centre Cultural del Casino i començaran a les vuit del vespre.

Per acabar el curs, el diumenge 22 d'octubre es farà la sortida de rigor per a posar en pràctica els coneixements adquirits en les conferències. En aquesta ocasió es visitarà el monestir de Sant Cugat del Vallès i el Museu de la Tècnica de Terrassa. Les inscripcions s'han de formalitzar anant presencialment a l'agència de viatges Masanés (carrer del Born, 6) abans del 18 d'octubre.