Els Agents Rurals denuncien tres caçadors al Bages per males pràctiques

Dos d'ells, a Santpedor i Castellbell, per caçar en zones de seguretat, i el tercer, també a Castellbell, per capturar cabirol sense tenir precinte

Les dues armes confiscades als caçadors de Castellbell i el Vilar
Les dues armes confiscades als caçadors de Castellbell i el Vilar | Agents Rurals
10 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:09h
Els Agents Rurals han denunciat tres caçadors aquest cap de setmana, a Castellbell i el Vilar i a Santpedor, per males pràctiques durant la cacera. Dissabte es va denunciar un caçador al municipi del Bages sud per caçar en zona de seguretat, i un altre, també a Castellbell, per no haver usat el precinte amb el cabirol que havia capturat. Aquest diumenge s'ha denunciat un altre caçador, a Santpedor, per caçar en zona de seguretat.

Les zones de seguretat són àrees des d'on els caçadors no poden disparar ni cap a on poden disparar la seva arma, per qüestió de seguretat. Generalment es tracta de camins, carreteres, vies, masies aïllades, o tota aquella infraestructura on és previsible que hi pugui haver persones.

Quant al precinte per a cabirols, per tal de controlar la seva cacera, les penyes de caçadors reben, a l'inici de temporada, un número limitat de precintes que han de repartir entre els seus associats. La instrucció és que just després de la captura d'un cabirol mascle, el caçador ha de situar-li un precinte a la pota, de manera que al cap de la temporada només podrà abatre tants cabirols com precintes tingui.
Arxivat a