La Setmana de Jocs al Carrer viu una cloenda excepcional

Aquest divendres, la Plaça de Sant Domènec es va omplir de gom a gom en la cloenda de la 15a edició d'aquesta activitat del CAE

La plaça Sant Domènec es va omplir d'infants a la cloenda de la Setmana de Jocs al Carrer
La plaça Sant Domènec es va omplir d'infants a la cloenda de la Setmana de Jocs al Carrer | CAE
Redacció
09 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:24h
Amb paracaigudes, pilotes gegants, altres jocs, confetti, abraçades, els monitors i monitores dalt l'escenari i molta gent jugant i ballant: Així va finalitzar la 15a edició de la Setmana de Jocs al Carrer. L'encarregat de tota aquesta animació, va ser en Pep Callau, recuperant una fórmula de tancament de la setmana que ja s'havia utilitzat en edicions anteriors.

Al llarg de tota la tarda, Sant Domènec va acollir un elevant nombre de famílies i persones que no es varen voler perdre el darrer dia de jocs. Sant Domènec es va omplir amb una selecció del diferents jocs que ja s'havien pogut jugar al llarg de tota la setmana a les diverses places: jocs de taula de Sant Domènec; jocs d'habilitat i destresa de la Plaça de la Música; Kapla, TomTec, Crazy Forts i Cuboro de la Plana de l'Om; els jocs del Mateu de la plaça Europa; jocs de construcció, trens, cotxes i elaboració de figures amb pasta de farina de la Plaça Major; etc.

També la nit anterior, les previsions de taules i cadires fetes des del CAE es van veure desbordades per les més de 200 persones que es varen apuntar a jugar a la darrera de les quatre Nits de Joc de la Setmana de Jocs al Carrer i varen ser moltes les persones que varen haver de jugar al terra o a les taules dels bars de la plaça Major.

Un any més, la Setmana de Jocs al Carrer ha confirmat el seu paper rellevant dins la programació lúdica, cultural i festiva de la ciutat, a cavall de la festa Major i la Diada, amb una oferta d'activitats prou amplia i transversal com per agradar a tota la població, sense importar l'edat.

Des del CAE es fa una primera valoració molt positiva d'aquesta 15a edició de la Setmana de Jocs, a l'espera de poder fer una avaluació més exhaustiva amb totes les persones implicades –equip organitzador, responsables de places, monitors i monitores, entitats col·laboradores, etc...- Aquesta valoració positiva també es fa extensiva a les diferents novetats introduïdes aquest any: la recuperació de la Plaça Europa amb jocs per aire; la incorporació de l'equip de la Ludoteca Ludugurus, dinamitzant una de les places del joc; la recuperació de la cloenda amb una activitat d'animació i la renovació i incorporació de nous jocs.

La realització de la setmana de jocs al carrer és possible gràcies a la cinquantena de persones implicades en la seva organització i execució -equip coordinador, club del joc, caps de plaça, monitors i monitores, dinamitzadors/es de la Fundació Ampans, equip de la Ludoteca Ludugurs, alumnes de l'IES Guillem Catà, Mateu Comellas, Dominique Dumeste (Ludambule) i altres persones voluntàries- i una àmplia xarxa d'entitats i organismes col·laboradors -Abacus, Associació Campi qui Jugui, Casal de Joves La Kampana, Cims Fet a Barcelona, Fundació Ampans, Fundació La Xarranca, IES Guillem Catà, Creu Roja Manresa - i al suport econòmic de l'Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Un any més el CAE ha demostrat que els jocs gaudeixen de molt bona salut a Manresa. L'inici de les Nits de Jocs al Cafè del Taller el 14 de setembre, de 2/4 de 10 fins passada la mitjanit, permetrà mantenir durant tot l'any un espai de trobada per als joves i adults incondicionals dels jocs de taula i, també, per a aquells que s'hi volen iniciar.