Canvi de temps brusc: pluja, tempestes… i neu al Pirineu

El Servei Meteorològic ha activat un avís per la intensitat de les precipitacions

Redacció
09 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:16h

Dissabte de xàfecs i tempestes. Foto: Juanma Peláez


Dissabte amb canvi radical de temps. Pluja, tempestes, baixada de temperatures i, fins i tot, neu al Pirineu, seran el menú meteorològic. La situació començarà a canviar de cara diumenge i les precipitacions tendiran a desaparèixer.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Afecta totes les comarques del prelitoral, el litoral i del nord-est. Concretament, es tracta del Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Tarragonès, Baix Camp i Alt Camp així com Osona, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Moianès, l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany a la tarda.

Fins a migdia s'esperen ruixats al sector central del litoral i prelitoral i altres punts del Camp de Tarragona que circularan de sud-oest a nord-est. A banda, a partir de mig matí arribaran precipitacions al Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector occidental, que a partir de migdia i fins al vespre s'estendran i podran afectar a qualsevol punt, si bé les més continuades i extenses s'esperen al terç nord i resta de la meitat est del territori. D'altra banda, a partir del vespre es formaran nous ruixats al litoral i prelitoral central, sud de la Costa Brava i nord de la Costa Daurada.

El front de precipitacions provocarà un descens de temperatures. Tot plegat farà que entre la matinada i el matí de diumenge es pugui arribar a veure nevar a l'Alt Pirineu, per sobre dels 2.000 metres. Seran fenòmens anecdòtics que tot just enfarinaran els cims més elevats de la serralada.