La Festa dels Resistents de Castellbell i el Vilar estrenarà un espectacle nocturn innovador

"Ecos del martell", inspirat en els fets de la dècada de 1820 al municipi i a arreu d'Europa, ha estat creat pels bagencs Miquel Coll, Gerard Riudalbàs i Andreu Boluda

Els creadors de l'espectacle «Ecos del martell»
Els creadors de l'espectacle «Ecos del martell» | AjCbiV
Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:51h
El darrer dissabte de setembre Castellbell i el Vilar celebrarà la Festa dels Resistents amb una novetat important. El certamen, que enguany se centra en els fets de 1822 al municipi en el marc del Trienni Liberal, estrenarà un espectacle nocturn innovador que barrejarà diferents disciplines artístiques. El muntatge Ecos del martell es podrà veure al Vilar a partir de les 10 de la nit a través de sis escenaris diferents, fins a mitjanit. Durant dues hores es proposa un espectacle que va més enllà dels muntatges de recreació històrica coneguts fins al moment. 

Amb segell bagenc

Es tracta d'un espectacle que anirà més enllà de la recreació històrica, tot i que seguirà el fil argumental dels esdeveniments transcorreguts arreu d'Europa a la dècada convulsa de1820. Creat pels artistes bagencs Miquel Coll, Gerard Riudalbàs i Andreu Boluda a partir de sis espais diferents del Vilar, el públic podrà recórrer al seu gust els escenaris en què hi haurà el grup Toia, format pels músics Lluís Coll i Jordi Portabella, el duet de músics Pep Massana i Carles Viarnès i la coreògrafa i ballarina Mireia Ribas, entre d'altres, que estrenaran obres creades expressament per a Resistents. Els creadors utilitzaran les darreres tècniques artístiques com el màpping o la il·luminació artística per traslladar l'espectador a una nova versió del concepte d'espectacle històric.

Dècada convulsa

En aquesta edició Castellbell i el Vilar dedica la Festa del Resistents als fets de 1822 al municipi en què Mansuet Boxó, el ferrer del poble, es va alçar contra el govern central en els fets del Trienni Liberal. En el conjunt de tot Europa la dècada de 1820 va ser convulsa on els defensors de l'Antic Règim i els liberals es van enfrontar en guerres, revolucions i contrarevolucions, que també afectaren el món de la cultura i l'art en una lluita permanent entre el neoclassicisme i el romanticisme. Totes aquestes disputes es podran copsar en el marc d'aquest espectacle nocturn al Vilar la nit del dissabte 30 de setembre.

Resistents, una proposta consolidada

El certamen es consolida un any més i mantindrà els elements que l'han conduït fins a l'èxit en les darreres edicions. Resistents 2017 es trasllada al nucli del Vilar. Al propi carrer del Vilar hi haurà la taverna del sometent, el mercat de productes gastronòmics de l'època i l'espai Petit Resistent amb una oferta d'activitats dirigida al públic infantil i les representacions de l'espectacle Mansuet, heroi o bandit.

Informació i contacte

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar organitza Resistents que manté el seu caràcter popular i la implicació de les entitats del municipi que es fan seva la festa any rere any. Tota la informació del certamen es pot consultar a la pàgina web www.resistents.cat