Els afectats del pàrquing Saclosa convoquen una concentració contra la zona blava

Una quarantena de persones han assistit a una assemblea aquest dijous per decidir quines accions emprenen per intentar evitar la conversió

Assemblea d'afectats per la conversió del pàrquing en zona blava
Assemblea d'afectats per la conversió del pàrquing en zona blava | Pere Fontanals
07 de setembre del 2017
Actualitzat el 08 de setembre a les 22:16h
Un grup d'una quarantena de persones afectades per la conversió en zona blava del pàrquing Saclosa de Manresa han decidit entre altres accions, mobilitzat-se el proper dijous 14 de setembre a les 7 de la tarda davant de Crist Rei amb una pancarta per reclamar que l'Ajuntament faci marxa enrere en aquesta decisió. La trobada, que ha tingut lloc aquest dijous en el mateix aparcament, ha servit per posar en comú les sensacions i les indignacions dels afectats, alguns veïns de la zona, i altres, persones que hi treballen.

L'assemblea, que pretén també constituir-se en breu, ha començat amb una explicació dels detalls de la gestió de la zona blava a Manresa, que explota l'empresa EYSA com a pagament de part de les obres que es van fer a la plaça de la Reforma a finals de la primera dècada d'aquest segle. Ha seguit un torn de paraules en que tothom qui ha volgut ha expresat les seves queixes, i finalment s'ha decidit reunir-se setmanalment, aprofitant la trobada del proper dijous per convocar a una concentració a Crist Rei, fer una recollida de firmes i constituir-se en assemblea.

Cal recordar que aquesta setmana han començat les obres d'adequació del pàrquing Saclosa per convertir les més de 100 places d'aparcament gratuït actual en 37 places de zona blava. El projecte també preveu l'habilitació d'un pas per a vianants, al costat que dona al carrer Carrió, i asfaltar tot el pàrquing, actualment amb un sol molt deficient.