L'Ajuntament fa canvis per reduir les congestions de trànsit a la Bonavista

S'han instal·lat dos nous semàfors provisionals, s'ha eliminat un dels passos de vianants al carrer Bisbe Comas i s'ha millorat la senyalització

Un dels semàfors provisionals instal·lats per millorar el trànsit
Un dels semàfors provisionals instal·lats per millorar el trànsit | AjM
Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:39h
L'Ajuntament ha començat a implantar diverses mesures anunciades la setmana passada per tal de minimitzar, en la mesura del possible, els problemes de congestió que en algunes hores del dia es produeixen a l'entorn de la Bonavista, especialment al tram de la carretera de Vic en direcció sortida de la ciutat i carrers adjacents, com Caritat i Bilbao.

En concret, aquest matí s'ha instal·lat un semàfor provisional per a vehicles a la Bonavista, concretament al centre de la calçada de la carretera de Vic, a la confluència amb el carrer Bisbe Comas. L'objectiu és aturar el trànsit que vol entrar a Bisbe Comas des de la rotonda durant una fase semafòrica (uns segons), i facilitar la fluïdesa del trànsit que circula per la carretera de Vic en sentit sortida de la ciutat. En aquest moment s'estan ajustant les fases semafòriques, per tal que la mesura sigui el màxim d'efectiva.

Igualment, avui ha quedat instal·lat també un semàfor altre provisional de vianants i vehicles al pas de vianants del carrer Bisbe Comas (abans de la cruïlla amb Jacint Verdaguer) per tal de millorar seguretat dels vianants i fluïdesa del trànsit. En aquest punt hi havia un pas de vianants, però sense semaforitzar.

Fa uns dies ja es va prendre la mesura d'anul·lar el pas de vianants semaforitzat a l'inici del carrer Bisbe Comas, amb l'objectiu de millorar la seguretat dels vianants, i també la fluïdesa del trànsit en aquest punt, ja que en un tram molt curt de carrer fins ara hi havia dos passos de vianants, i això dificultava el trànsit de vehicles. També ja s'han instal·lat senyals informatives a la carretera de Vic (en ambdós sentits), recordant que el carrer Bilbao (entre Caritat i Jacint Verdaguer) s'ha invertit de sentit. L'objectiu és informar que si no és imprescindible (per desplaçaments de veïns o a activitats econòmiques d'aquest sector) no se circuli pel primer tram d'aquest vial (a tocar la carretera de Vic), pel fet que no té continuïtat i torna a abocar a la carretera de Vic, passant per carrer Caritat.

Des que es van dur a terme els canvis de circulació de primers d'agost, ja s'han anat implementant mesures per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat viària, com ara algunes modificacions de la regulació semafòrica, senyalització vertical i horitzontal, etc. L'Ajuntament fa un seguiment constant de la situació de la mobilitat en aquest sector, i continuarà aplicant les mesures necessàries en cada moment.

L'Ajuntament de Manresa vol recordar que la construcció de la nova plaça Bonavista és una de les obres més importants que s'han dut a terme els últims anys a la ciutat, en un dels punts més complicats pel que fa a la mobilitat, per la qual cosa mentre durin les obres és molt difícil evitar completament tots els problemes de trànsit. Per aquest motiu, torna a demanar a la ciutadania que, si és possible, eviti passar per aquest punt i utilitzi recorreguts alternatius i les rondes de la ciutat. També vol agrair la col·laboració i la comprensió dels veïns i veïnes.